Laga något snabbt och enkelt, med inspiration från Medelhavet! Örtmarinerad fläskkotlett får sällskap av en fräsch sallad med couscous och smak av harissa och citrusfrukt. En krämig klick gräddfil blir pricken över i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Fläskkotlett, örtmarinerad
4 g
Harissakrydda
100 g
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
2 st
Tomat
1 st
Gurka
1 st
Bladpersilja
1 st
Lök
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Citrusfrukt
4 g
Buljong
2.5 dl
Vatten till couscous
½ msk
Olja till couscous
¼ tsk
Socker till inläggning
Värm upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.
Häll vatten, kycklingbuljong och harissakrydda i kastrullen och koka upp.
Rör i couscous och olivolja. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Under tiden, halvera schalottenlök och skär den i tunna skivor.
Halvera citrusfrukt.
Blanda en skvätt citrusfruktsaft, en nypa salt och socker i en stor skål. Vänd schalottenlök i lagen och ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, grovhacka tomat och gurka.
Riv persilja i grova bitar.
Vänd ner tomat, gurka, persilja, pinjenötter och couscous i skålen med schalottenlök innan servering.
Lägg upp couscous-sallad och kött på tallrikar.
Servera med en klick gräddfil.