HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Bacon Pärlcouscous
topBanner
Varm bacon-pärlcouscous

Varm bacon-pärlcouscous

med krämig ricotta och färsk basilika

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll frestar vi med ett spännande recept på buljongkokt pärlcouscous som blandas med stekt lök och tomat, ricotta, tomatpuré, spenat och vår färdiga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Vi toppar vår krämiga pärlcouscous med sprödstekt bacon och färsk basilika.

Taggar:SnabbKlimatsmart
Allergener:VeteGlutenÄggMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

125 g

Bacon, skivor

170 g

Pärlcouscous

(InnehållerVete, Gluten)

4 g

Mamas Favorit

(InnehållerÄgg)

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

½ burk

Tomatpuré

100 g

Ricotta

(InnehållerMjölk)

1 portionspåse

Basilika

30 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

1 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

3.5 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 dl

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)678 kcal
Energi (kJ)2836 kJ
Fett30.68 g
varav mättat13.3 g
Kolhydrater70.88 g
varav socker11.6 g
Protein26.5 g
Salt4.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 1/2 dl | 7 dl], kycklingbuljong och salt [¼ tsk | ½ tsk].

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 11-12 min, eller tills mjuka.

Ta stekpannan av värmen och täck med lock tills steg 5.

2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

3

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka rödlök.

Tärna tomat i 2 cm stora bitar.

Skölj spenat.

Finhacka basilika (spara några hela blad till garnering).

4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelvärme.

Stek lök och tomat i 3-4 min, tills mjuka.

Tillsätt vitlök, Mamas favorit och tomatpuré [1/2 burk, 2P], och stek i ytterligare 30 sek.

5

Tillsätt ricotta, vatten [1 dl | 2 dl], hackad basilika, hälften av spenaten, stekta grönsaker, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar till kastrullen med pärlcouscous. Blanda tills spenat har mjuknat.

6

Lägg upp pärlcouscous i skålar.

Garnera med basilikablad och resterande spenat.

Smula över bacon.