HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMedelhavskyckling
topBanner
Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

med grekisk sallad och couscous

Kan hända att det inte är sommarvärme utanför, men nog tusan smakar grekiskinspirerad sallad, couscous och medelhavskryddad kyckling gott ändå. Toppa med en smakrik basilikadressing, klä kycklingen på spett för lite extra sommarkänsla, och servera familjen en färgglad middag som ger hopp om ljusare tider.

Taggar:Snabb
Allergener:mjölknöttergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

2 st

Kycklingbuljong

1 st

Tomat

280 g

Gurka

20 g

Kycklinginnerfilé

4 g

Valnötter

(InnehållernötterKan innehållasesam, jordnötter)

100 g

Medelhavets Pärla

1 portionspåse

Couscous

(Innehållergluten)

½ st

Basilika

1 msk

Citron

2.5 dl

Rödlök

Ingår inte i din leverans

Olivolja* (steg 4)

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)544.11 kcal
Energi (kJ)2276.5562 kJ
Fett19.454 g
varav mättat3.3 g
Kolhydrater44.09 g
varav socker7.1 g
Protein42.444 g
Salt1.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka tomat och gurka. Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] mycket tunt. Grovhacka valnötter. Dela citron i klyftor. Blanda kyckling, Medelhavets Pärla, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. 

2

Koka upp vatten* [21/2 dl | 5 dl] och buljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*. Rör om, lägg på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Låt stå i 5 min eller tills allt vatten har absorberats. 

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Medan kycklingen steks, finhacka basilika. Blanda tomat, gurka, rödlök, valnötter, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Smula över salladsost och vänd salladen. Blanda en dressing av basilika, olivolja* [1 msk | 2 msk], en generös skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.

5

När couscousen väl är klar, krydda den med en nypa salt* och peppar*. Fluffa upp med en gaffel.

6

Fördela kyckling, couscous och grekisk sallad mellan era tallrikar. Skeda över basilikadressing, och servera med citronklyfta.