Halloumi och couscous

Halloumi och couscous

med rödbetor och dilldressing

Välkommen på bröllop - här har vi nämligen smaker som gifter sig, och det är stor smakfest på gång! Underbart rostade rödbetor är i perfekt sällskap i ugnen med morötter, lök och tomater, och ihop med couscous och halloumi har vi en oslagbar kombination att sätta på bordet. Rätten är snyggt dressad med rostade hasselnötter och serveras med en uppfriskande dilldressing. Yummie!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölknöttersellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Morot, gul

2 st

Rödbeta

1 st

Rödlök

2 st

Tomat

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

20 g

Hasselnötter

(Innehållernötter)

1 påse

Dill

½ st

Citron

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3144 kJ
Energi (kcal)752 kcal
Fett37 g
varav mättat17 g
Kolhydrater60 g
varav socker23 g
Kostfiber10 g
Protein35 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Skär morot och rödbetor (båda oskalade) i 2 cm breda bitar.

Skär tomater och rödlök i 2 cm breda klyftor.

Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Krydda med en nypa salt och peppar* och blanda runt.

Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills de är mjuka.

2

Skär halloumi i 1 cm breda skivor.

Grovhacka hasselnötter och dill.

Riv citronzest och dela citronen i klyftor.

Lägg halloumiskivorna i en skål med kallt vatten* och ställ åt sidan.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

3

Koka vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull.

Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och rör om.

Lägg på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Ställ åt sidan i ca 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

4

Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme och rosta hasselnötterna i 2-3 min, eller tills de är gyllene och doftar ljuvligt. Lägg dem på en tallrik och ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Dutta halloumin torr med hushållspapper och stek i 2-3 min på varje sida, tills gyllene.

5

Blanda de rostade grönsakerna och en nypa citronzest med couscousen. Krydda med en nypa salt och peppar.

Blanda gräddfil och dill (spara lite till garnering) i en skål.

6

Fördela couscousen med rödbetor mellan era tallrikar. Toppa med halloumi och en klick dilldressing.

Garnera med rostade hasselnötter och resterande dill. Servera med citronklyftor vid sidan av.