
Fram med stekpannan och kastrullen och sväng ihop dessa läckra köttbullar med smakrik baharatkryddning, grönsaker och couscous på bara 20 min. Kocken bakom receptet, Sara, är en mästare i köket och hon tar dig steg för steg igenom hur du snabbt och enkelt säkrar veckans läckraste måltid.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Körsbärstomater
2
Baharat kryddmix
1
Bladpersilja
2
Finkrossade tomater
Nötfärs
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4
Köttbuljong
100
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
1
Röd paprika
1
Morot
1
Ägg
2
Vatten

Koka upp vatten* och salt* (se ingredienslistan) i en kastrull. Rör i couscous, sätt på ett lock, ta av kastrullen från värmen. Låt stå ca 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

Finhacka lök och vitlök. Kärna ur och skiva paprika tunt. Riv morot. Skär körsbärstomater i halvor.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika, morot och körsbärstomater i 3-4 min, eller tills de börjar bli mjuka. Tillsätt vitlök och baharat kryddmix och fräs ytterligare ca 1 min. För över grönsakerna på en tallrik och ställ dem åt sidan.

Blanda nötfärs, panko, ägg*, en generös nypa salt* och peppar* ordentligt i en bunke. Rulla färsen till köttbullar, ta ca 1 msk färs till varje köttbulle. Det blir ca 4 köttbullar per person. Lägg dem på en tallrik.Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek köttbullarna i 8-10 min, eller tills de är genomstekta. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet inte längre är rosa.

Lägg tillbaka grönsakerna i pannan tillsammans med krossade tomater, köttbuljong och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]. Låt koka i 3-4 min tills såsen har tjocknat något.Grovhacka persilja.

Fördela couscous, baharatköttbullar och grönsaker mellan era tallrikar. Garnera med persilja, och middagen är serverad.