Fram med stekpannan och kastrullen och sväng ihop dessa läckra köttbullar med smakrik baharatkryddning, grönsaker och couscous på bara 20 min. Kocken bakom receptet, Sara, är en mästare i köket och hon tar dig steg för steg igenom hur du snabbt och enkelt säkrar veckans läckraste måltid.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
30 g
Körsbärstomater
4 g
Baharat kryddmix
100 g
Bladpersilja
1 st
Finkrossade tomater
2 dl
Nötfärs
Panko ströbröd
(Innehållergluten)Köttbuljong
Couscous
(Innehållergluten)Lök
Vitlöksklyfta
Röd paprika
Morot
Ägg*
(Innehållerägg)Vatten*
Koka upp vatten* och salt* (se ingredienslistan) i en kastrull. Rör i couscous, sätt på ett lock, ta av kastrullen från värmen. Låt stå ca 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.
Finhacka lök och vitlök. Kärna ur och skiva paprika tunt. Riv morot. Skär körsbärstomater i halvor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika, morot och körsbärstomater i 3-4 min, eller tills de börjar bli mjuka. Tillsätt vitlök och baharat kryddmix och fräs ytterligare ca 1 min. För över grönsakerna på en tallrik och ställ dem åt sidan.
Blanda nötfärs, panko, ägg*, en generös nypa salt* och peppar* ordentligt i en bunke. Rulla färsen till köttbullar, ta ca 1 msk färs till varje köttbulle. Det blir ca 4 köttbullar per person. Lägg dem på en tallrik.Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek köttbullarna i 8-10 min, eller tills de är genomstekta. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet inte längre är rosa.
Lägg tillbaka grönsakerna i pannan tillsammans med krossade tomater, köttbuljong och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]. Låt koka i 3-4 min tills såsen har tjocknat något.Grovhacka persilja.
Fördela couscous, baharatköttbullar och grönsaker mellan era tallrikar. Garnera med persilja, och middagen är serverad.