topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baharatköttbullar

Baharatköttbullar

med couscous och körsbärstomater

Fram med stekpannan och kastrullen och sväng ihop dessa läckra köttbullar med smakrik baharatkryddning, grönsaker och couscous på bara 20 min. Kocken bakom receptet, Sara, är en mästare i köket och hon tar dig steg för steg igenom hur du snabbt och enkelt säkrar veckans läckraste måltid.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Körsbärstomater

2

Baharat kryddmix

1

Bladpersilja

2

Finkrossade tomater

Nötfärs

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Köttbuljong

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

1

Röd paprika

1

Morot

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

2

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)284 kcal
Energi (kJ)1186 kJ
Fett3.17 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater48.33 g
varav socker1 g
Protein11.49 g
Salt0.9 g

Instruktioner

Koka couscous
1

Koka upp vatten* och salt* (se ingredienslistan) i en kastrull. Rör i couscous, sätt på ett lock, ta av kastrullen från värmen. Låt stå ca 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

Förbered grönsaker
2

Finhacka lök och vitlök. Kärna ur och skiva paprika tunt. Riv morot. Skär körsbärstomater i halvor.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika, morot och körsbärstomater i 3-4 min, eller tills de börjar bli mjuka. Tillsätt vitlök och baharat kryddmix och fräs ytterligare ca 1 min. För över grönsakerna på en tallrik och ställ dem åt sidan.

Stek köttbullar
4

Blanda nötfärs, panko, ägg*, en generös nypa salt* och peppar* ordentligt i en bunke. Rulla färsen till köttbullar, ta ca 1 msk färs till varje köttbulle. Det blir ca 4 köttbullar per person. Lägg dem på en tallrik.Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek köttbullarna i 8-10 min, eller tills de är genomstekta. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet inte längre är rosa.

Koka sås
5

Lägg tillbaka grönsakerna i pannan tillsammans med krossade tomater, köttbuljong och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]. Låt koka i 3-4 min tills såsen har tjocknat något.Grovhacka persilja.

Servera
6

Fördela couscous, baharatköttbullar och grönsaker mellan era tallrikar. Garnera med persilja, och middagen är serverad.