topBanner
Baharatköttbullar

Baharatköttbullar

med couscous och körsbärstomater

Snabblagad

Fram med stekpannan och kastrullen och sväng ihop dessa läckra köttbullar med smakrik baharatkryddning, grönsaker och couscous på bara 20 min. Kocken bakom receptet, Sara, är en mästare i köket och hon tar dig steg för steg igenom hur du snabbt och enkelt säkrar veckans läckraste måltid.

Allergener:glutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 påse

Couscous

(Innehållergluten)

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Röd paprika

1 st

Morot

250 g

Körsbärstomater

2 g

Baharat kryddmix

1 påse

Bladpersilja

2 burk

Finkrossade tomater

4 g

Köttbuljong

250 g

Nötfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

200 ml

Vatten*

¼ tsk

Salt*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2699 kJ
Energi (kcal)645 kcal
Fett17 g
varav mättat7 g
Kolhydrater70 g
varav socker31 g
Protein43 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten och salt (se ingredienslistan) i en kastrull.

Rör i couscous, sätt på ett lock, ta av kastrullen från värmen.

Låt stå ca 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

2

Finhacka lök och vitlök.

Kärna ur och skiva paprika tunt.

Riv morot.

Skär körsbärstomater i halvor.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika, morot och körsbärstomater i 3-4 min, eller tills de börjar bli mjuka.

Tillsätt vitlök och baharat kryddmix och fräs ytterligare ca 1 min.

För över grönsakerna på en tallrik och ställ dem åt sidan.

4

Blanda nötfärs, panko, ägg, en generös nypa salt och peppar* ordentligt i en bunke.

Rulla färsen till köttbullar, ta ca 1 msk färs till varje köttbulle. Det blir ca 4 köttbullar per person. Lägg dem på en tallrik.

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek köttbullarna i 8-10 min, eller tills de är genomstekta.

VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet inte längre är rosa.

5

Lägg tillbaka grönsakerna i pannan tillsammans med krossade tomater, köttbuljong och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers].

Låt koka i 3-4 min tills såsen har tjocknat något.

Grovhacka persilja.

6

Fördela couscous, baharatköttbullar och grönsaker mellan era tallrikar.

Garnera med persilja, och middagen är serverad.