Se våra bästa köttrecept

Goda recept med fläsk

Fläsk kan användas på många vis och har massor av smak. Tänk bara vad bacon eller prosciutto kan göra med din pastarätt? Vi har massor av goda recept du kan laga enkelt där hemma. Gamla klassiker eller nya och kreativa recept att utöka din repertoar med.

Laga klassiska rätter med fläskkött

Välj bland både klassiker och nya spännande recept

Fläsk är en mångsidig råvara som du kan laga underbara rätter med. Med våra fläskrecept och goda rätter med fläskkött så kommer det inte vara några problem att laga varierade och smakfulla rätter från hela världen hemma.
Ta exempelvis vår rätt med pankopanerat fläsk som är extra populär även bland barnen eller varför inte stekt fläsk med krämig gräslökssås. Två helt skilda rätter men goda som få!
Ibland kan vi alla vara i behov av lite inspiration för att skapa lite variation på middagarna varje vecka. Det kan ibland vara svårt att få tiden att gå ihop, att kunna sitta med inköpslistor och planering varje vecka. Därför vill vi rekommendera att du kikar lite extra bland våra olika middagsrecept. Här får du gott om inspiration till nya spännande rätter. Skulle du behöva ytterligare inspiration så skulle vi rekommendera våra matkassar där du själv kan välja dina olika recept varje vecka som sedan levereras hela vägen fram till din dörr.

Behöver du inspiration till nya rätter med fläskkött?

Välj en matkasse från HelloFresh

Att känna hungern redan långt innan du lämnar ditt jobb och samtidigt veta om att du måste handla på vägen hem kan göra vem som helst omotiverad. Det är oftast vid dessa tillfällen som vi faller in i gamla vanor. Vi köper in till samma gamla rätter eller så beställer vi hem ett lite mer osunt alternativ. Detta problem försvinner helt med hjälp av våra matkassar. Matkassen levereras hela vägen till din dörr med goda och färska ingredienser. Här får du också möjlighet att själv sätta ihop din matkasse, en matkasse som du dessutom får till ett riktigt bra pris!
Du kan själv göra en mängd olika val när du beställer en matkasse från HelloFresh. Varje vecka kommer vi sedan att rekommendera nya rätter till din matkasse, dessa kan du sedan byta ut om du skulle vara sugen på att testa något annat. Det är helt upp till dig. Du kan läsa mer om våra olika matkassar här.

En mångsidig råvara med mängder av möjligheter

Upptäck nya recept med fläskkött

Mångsidigheten hos fläsk gör det till en oumbärlig ingrediens i köket och är dessutom en central del av många spännande recept. Den saftiga och rika smaken hos fläskkött kan utforskas på otaliga sätt. Kanske gillar du fläskfilé och potatis? Kanske gillar du lite fetare delar som kotlett eller karré? Oavsett vad så har vi alternativ till dig!
Detta gör fläskkött till en mångfacetterad del av gastronomin. Fläskköttets naturliga sötma och möjligheten att kombinera det med olika kryddor och marinader gör det enkelt att skapa kreativa och goda rätter. Oavsett om det är på grillen, i ugnen eller på panna. Fläsk ger dessutom en subtil umamismak som passar väl ihop med olika tillbehör.
Ett klassiskt exempel på fläskets variationsrikedom är fläskytterfiléns möra textur gör den perfekt för snabba stekar och fungerar speciellt bra till lite hälsosammare rätter eller kotletten som passar perfekt att vändas i panko som gör kotletten oerhört god och saftig. Utforska fläskets universum och skapa måltider som överraskar och förför dina smaklökar.

3 snabba om fläskkött

Vilka kryddor passar bäst till fläskkött?

Fläskkött är mångsidigt och vi talar ofta om köttets sötma. Det kan kombineras med en rad olika kryddor och marinader. Att tillsätta en hel del sälta är viktigt för att lyfta köttets smaker. Men klassiska val inkluderar ofta färsk rosmarin, vitlök och timjan. Sötare alternativ som honung eller äppeljuice fungerar också väl. Det bästa är att experimentera för att hitta den smakprofil som passar dina preferenser bäst.

Hur ska jag tillaga fläskkött för att få det saftigt och mört?

För att få saftigt och mört fläskkött är det viktigt att undvika överstekning. Använd en köttermometer för att säkerställa att fläsket har uppnått rätt temperatur, men inte för länge. Marinering eller långsam tillagning är också utmärkta sätt att bevara köttets saftighet. En annan metod som har blivit mycket vanligare är att panera köttet för att hålla det saftigt genom tillagningen.

Vad är skillnaden mellan fläskkarré och fläskytterfilé?

Fläskkarré och fläskytterfilé är två olika delar av grisen och skiljer sig åt i både textur och smak. Karrén är fetare och har en rikare smak, medan ytterfilén är lite mer mager. Den har en finare och lite mer mör konsistens men kräver därav lite mer. Båda delarna kan användas i olika recept beroende på önskad smak och tillagning.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Spara upp till 1449 kr