Thailändsk larb på fläskfärs och ris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk larb på fläskfärs och ris

Thailändsk larb på fläskfärs och ris

med färsk gurka och salta jordnötter

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Larb är en smakrik, thailändsk rätt med köttfärs, kryddor och olika grönsaker. I vår supersnabba version använder vi fläskfärs och tillsätter basmatiris för en matigare middag. Medan riset kokar bryner vi färsen med morot och lök och smaksätter med sweet chilisås, fisksås och vår goda kryddblandning Ginger Ninja. Färsk mynta och koriander, en skvätt limesaft och jordnötter på toppen ger både smak, sälta och syrlighet.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Fisk
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

250 g

Fläskfärs

1 st

Rödlök

1 st

Morot, Julienne

40 g

Sweet chilisås

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

5 ml

Fisksås

(Innehåller Fisk)

1 st

Gurka

1 portionspåse

Mynta & koriander

½ st

Lime

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3404 kJ
Energi (kcal)814 kcal
Fett42.9 g
varav mättat13.7 g
Kolhydrater81.1 g
varav socker19.1 g
Protein29.5 g
Salt6.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Laga larb
2

Under tiden, finhacka rödlök.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk]  i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fläskfärs, lök, morot, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills färs är brynt.

Rör i sweet chilisås, Ginger Ninja, fisksås, sojasås och vatten [1/2 dl | 1 dl] och sjud i 1–2 min.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Förbered råvaror
3

Under tiden, skär gurka i halvmånar.

Skär lime [1/2 st, 2P]  i klyftor.

Riv mynta- och korianderblad i bitar med händerna.

Servera
4

Lägg upp ris, fläskfärslarb och gurka i skålar.

Toppa med örter, jordnötter och en skvätt limesaft.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image