Se våra bästa köttrecept

Chorizorecept som lyfter maten till nya höjder

Ibland är det lätt att fastna i samma gamla vanor och recept. Det är här som vi går miste om stimulerande kulinariska äventyr. Ge dina middagar den kreativa twist de förtjänar. Låt oss guida dig genom en värld av spännande smaker med chorizo i centrum.

Recept med fantastisk chorizo

En smakrik twist

Våra enkla och goda recept tar dig med på en kulinarisk resa där du kan ge dina måltider en spännande twist. Chorizo, den kryddiga spanska korven, är en nyckelingrediens som snabbt förvandlar dina vardagsrätter till smakfulla mästerverk. Med sin kryddiga och rökiga smak får dina rätter nya smakfulla nyanser som kommer ta din matlagning till nästa nivå. Chorizons färg kommer från rökt paprika och den innehåller en viss hetta men är inte överväldigande utan mer graciös och balanserad.
Med våra noggrant utvalda recept blir det lätt att skapa läckra måltider som imponerar på både familj och vänner.
Speciellt de dagar där vi är extra stressade och behöver lite krydda på tillvaron så kommer dessa recept väl till pass. Recepten är enkla att förstå och lätta att genomföra. Vi har beräknat tillagningstiden och svårighetsgrad så du tidigt vet vad du ska förvänta dig. Fixa de olika ingredienserna och se till att ha detta avklarat någon dag tidigare om du vet med dig att dagen blir extra stressig. Laga fantastiskt god Jambalaya med chorizo och vildris eller varför inte en fantastisk Carbonara med chorizo-style korv och apelsinsallad?
Vi lovar, du kommer inte bli besviken!

Enkelt och inspirerande med chorizorecept

Lättlagat för alla tillfällen

Chorizo är inte bara en korv som är full av goda smaker, det är också en mångsidig ingrediens som enkelt kan anpassas till olika smakprofiler. HelloFresh ger dig möjlighet att utforska mer av denna spännande delikatess genom våra inspirerande recept.
Skulle du vilja veta mer om olika rätter och nya, spännande smakkombinationer så kan vi rekommendera dig att hämta inspiration från våra recept i det amerikanska köket med bland annat Amerikansk chorizo-pytt med karamelliserad lök och örtdressing. Här hittar du dessutom massor av klassiska rätter från det amerikanska köket.
Nu när vi trots allt är inne på smakrika rätter med lite hetta, så vill vi också rekommendera dig att besöka våra goda mexikanska recept och ta del av nya rätter med fantastiska ingredienser och smakkombinationer.
Behöver du ytterligare recept och inspiration kan du gå direkt till vår recept sida och hämta mängder av inspiration för en lång tid framöver. Här kan du bland annat välja och vraka bland olika världskök och ingredienser.

Skapa magi med denna spanska favorit

Mångsidighet med goda smaker

Hos oss är varje middag med chorizo en möjlighet att överraska smaklökarna och ta din matlagning till nya höjder. Den passar utmärkt ihop med goda ingredienser såsom persilja, lök och vitlök. Servera den med pasta, god friterad potatis eller tillsammans med ett gott bröd. Korven är fullmatad med smak och är lite salt så den ger dina rätter perfekt balans.
HelloFresh gör det enkelt att integrera god chorizo i din matlagning, oavsett om det är för en snabb middag en sen tisdagskväll eller en festlig helgmåltid. Med våra noggrant sammansatta recept får du goda och högkvalitativa recept som hjälper till att spara tid.
Chorizo, med sin distinkta smakprofil, ger dina måltider den perfekta touchen av krydda och elegans. Utforska vårt sortiment av chorizo-recept och låt HelloFresh förenkla din matlagning samtidigt som du njuter av fantastiska smaker.

3 snabba om chorizo

Vad är chorizo?

En chorizo är en typ av korv som härstammar från den Iberiska halvön men finns i många andra delar av världen. Det som kännetecknar chorizon är färgen och innehållet. Den kännetecknas av sin röda färg och som den får av rökt paprika, chili och cayennepeppar. Chorizo är vanlig som färskkorv men också som en färdigrökt variant. Den görs oftast på gris och den iberiska klassiska varianten innehåller iberico kött men chorizon förekommer också med nötkött.

Vad passar till chorizo?

Den passar till så mycket beroende på hur den serveras. Den rökta versionen passar till gott bröd och olika ostar. Skär den i skivor och servera den med andra goda tillbehör. Men den hör också hemma i en klassisk jambalaya som gärna serveras med ris och den passar utmärkt till olika typer av potatis och pasta. Vitlök, persilja och andra goda färska kryddor gifter sig med denna smakfulla korv.

Är chorizo kryddstark?

Hettan på korven varierar men gemensamt för chorizon är att ingredienserna ger den ett särskilt djup som ger mycket smak till olika rätter. Den innehåller flera starka kryddor men korven förekommer i både en sötare variant och en lite starkare variant. Så kika extra på förpackningen innan du väljer din chorizo om du inte är till den starka varianten.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt