Honungs- och senapsglaserat fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och senapsglaserat fläsk

Honungs- och senapsglaserat fläsk

med rostad broccoli och morotscouscous

Låt oss presentera en supersmarrig middag med massor av spännande komponenter! Kvällens stjärna är mör fläskytterfilé, som vi först bryner, sedan ugnssteker och till sist toppar med en honungs- och senapsglaze med timjan. Vi serverar köttet på en bädd av fluffig couscous med morot och persilja och ugsnrostad broccoli och med en klick gräddfil som tillbehör.

Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

4 g

Kycklingbuljong

1 portionspåse

Timjan

4 g

Vitlöksflörter

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

250 g

Broccoli

2 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2979 kJ
Energi (kcal)712 kcal
Fett34.3 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater52.4 g
varav socker14.2 g
Protein44 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Stek kött
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Krydda kött med salt på alla sidor. Stek kött i 2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg över det på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i 12–15 min. Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.  

Rosta broccoli
2

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm stora bitar (skala stjälken om det behövs).

Placera broccoli på andra sidan av plåten. Blanda med olivolja och en nypa salt.

Rosta i ugnen i 10 min, eller tills mjuk.

Förbered råvaror
3

Riv morot (oskalad).

Finhacka persilja.

Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar].

TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längs stjälken för att frigöra bladen.

Laga couscous
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelhög värme.

Fräs Vitlöksflörter i 1 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [21/2 dl | 5 dl], hälften av kycklingbuljongen, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och koka upp.

Rör i couscous. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Fluffa upp couscous med en gaffel och rör ner riven morot och persilja.

Laga glaze
5

Hetta upp stekpannan som användes till köttet på medelhög värme (torka inte ur den).

Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl], resterande kycklingbuljong, timjan och honung- och senapsdressing. Sjud i 2–3 min.

Tillsätt smör [1 msk| 2 msk] och sjud tills smält. Smaka av med salt och peppar.

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp couscous på tallrikar.

Toppa med broccoli och kött.

Skeda glaze över kött och servera med gräddfil.