HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGyllenstekt Schnitzel
topBanner
Gyllenstekt schnitzel

Gyllenstekt schnitzel

med fräsch päronslaw och BBQ-sås

Servera familjen en middag som får dem att njuta likt Ernst ikväll - laga dessa barnsligt goda panerade schnitzlar och ljuvlig päronslaw och se hur de glupskt äter sig mätta. Toppa rätten med smarrig bbq-sås som både ger en extra smakdimension och trevlig sommarkänsla.

Taggar:Under 650 kcalSnabbBarnvänligProteinrikMax 50g kolhydrater
Allergener:GlutenVeteSulfiterSenapMjölkÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Gurka

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten, Vete)

60 g

BBQ-sås

(InnehållerSulfiter, Senap)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehållaSelleri)

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

250 g

Fläskkotlett, skivad

40 g

Aioli

(InnehållerSenap, Ägg)

1 st

Päron

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)575 kcal
Energi (kJ)2405 kJ
Fett32.92 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater31.29 g
varav socker18.3 g
Protein35.2 g
Salt1.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Krydda köttet med en nypa salt på båda sidorna.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.

Blanda panko med riven ost, en nypa salt och peppar i en ny djup tallrik.

2

Vänd fläskkött först i ägg och sen i pankomix. Lägg det på en tallrik och ställ åt sidan.

3

Hetta upp en generös skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 2-3 min på varje sida, eller tills ytan är gyllene och frasig och köttet är genomstekt. Tillsätt mer olivolja vid behov.

Lägg över schnitzel på en ren tallrik med hushållspapper och låt rinna av.

4

Skär päron i tunna skivor.

Grovhacka gurka.

5

Blanda salladsmix, päron, gurka, aioli och en skvätt vatten i en salladsskål. Krydda med en nypa salt och peppar.

6

Lägg upp schnizlar och päronslaw på tallrikar.

Servera BBQ-sås vid sidan av.