Skip to main content
Thailändsk fläskfärsbowl

Thailändsk fläskfärsbowl

med röd chili och haricots verts

4.3
(443)

Låt oss fresta med en snabb thailändsk blandfärsbowl ikväll. Vi steker blandfärs, haricots verts, rödlök och chili, och smaksätter med asiatisk woksås och fisksås. Vi serverar vår thailändska blandfärsbowl i djupa tallrikar, och så är maten redo att njutas!

Taggar:
Snabb
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Fisk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid
NivåLätt
Antal portioner

150 g

Jasminris

1 st

Lök

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

5 ml

Fisksås

(Innehåller: Fisk)

1 st

Chili

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Haricots verts

2 st

Morot

4 g

Kycklingbuljong

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

250 g

Fläskfärs

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 5)

Energi (kJ)3165 kJ
Energi (kcal)757 kcal
Fett37.5 g
varav mättat13 g
Kolhydrater82.7 g
varav socker19.8 g
Kostfiber5.6 g
Protein28.1 g
Salt5.4 g
Calcium0.4 mg
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

2

Under tiden, riv morot.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär rödlök i tunna skivor. 

Ansa och halvera haricots verts [½ påse, 2P]. 

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor. 

3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Stek haricots verts, rödlök och chili i 1-2 min. 

TIPS: Använd mindre chili om du inte tycker om stark mat.

4

Tillsätt fläskfärs och stek i 3-4 min, eller tills brynt. 

Tillsätt morot och vitlök och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Tillsätt asiatisk woksås, fisksås, kycklingbuljong och sojasås [1/2 paket, 2P] och vatten [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan, och stek i 1 min.

6

Lägg upp ris i skålar och toppa med köttfärs och grönsaker.