
Låt oss fresta med en snabb thailändsk blandfärsbowl ikväll. Vi steker blandfärs, haricots verts, rödlök och chili, och smaksätter med asiatisk woksås och fisksås. Vi serverar vår thailändska blandfärsbowl i djupa tallrikar, och så är maten redo att njutas!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Jasminris
1 st
Rödlök
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
5 ml
Fisksås
(Innehåller: Fisk)
1 st
Röd chili
1 st
Vitlöksklyfta
75 g
Haricots verts
2 st
Morot
4 g
Kycklingbuljong
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
250 g
Fläskfärs
1 msk
Olivolja (steg 3)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ dl
Vatten (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, riv morot.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär rödlök i tunna skivor.
Ansa och halvera haricots verts [½ påse, 2P].
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
Stek haricots verts, rödlök och chili i 1-2 min.
TIPS: Använd mindre chili om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt fläskfärs och stek i 3-4 min, eller tills brynt.
Tillsätt morot och vitlök och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt asiatisk woksås, fisksås, kycklingbuljong och sojasås [1/2 paket, 2P] och vatten [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan, och stek i 1 min.

Lägg upp ris i skålar och toppa med köttfärs och grönsaker.