
Miso är en pasta gjord på sojabönor som är ytterst populär i japansk matlagning. Ikväll steker vi kött, paprika och zucchini, och blandar dem sen i en sås med misopasta, sojasås och vitlök.Vi serverar vårt misostekta fläsk med fluffigt ris, rostade sesamfrön, och färsk salladslök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Fläskkotlett hel
1
Paprika
1
Zucchini
30
Misopasta
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)
1
Vitlöksklyfta
1
Salladslök
150
Långkornigt vitt ris
12.5
Sojasås
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)
5
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
1
Vatten (steg 5)
3
Socker (steg 5)
½
Vetemjöl (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta sesamfrön [½ påse, 2P] i 2-3 min, tills gyllene.
Ställ åt sidan i en skål.

Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.
Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda, och krydda med salt och peppar.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 2-3 min, tills lätt brynt.
Tillsätt paprika och zucchini och stek i 3-4 min, tills grönsaker är mjuka och kött är genomstekt.
Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda misopasta, sojasås [1/2 paket, 2P], vitlök, vatten [1 dl | 2 dl], socker [1 msk | 2 msk] och vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål.
Sänk till medelvärme och rör i misosås i stekpannan med kött och grönsaker.
Sjud i 1-2 min, tills såsen tjocknat något.

Lägg upp ris, misostekt fläsk och stekta grönsaker i skålar.
Garnera med sesamfrön och salladslök.

