HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPankopanerat Fläskkött
topBanner
Pankopanerat fläskkött

Pankopanerat fläskkött

med vitlöksris, broccoli och asiatisk mayonnäsdressing

Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläskkött i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med vitlökswokade grönsaker, aromatiskt vitlöksris och spännande asiatisk majonnäsdressing. Detta recept är lika delar en upplevelse, som en mättande middag.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:sojasesamglutensenapägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Fläskkotlett hel

20 g

Basmatiris

50 g

Vitlöksklyfta

30 g

Morot

10 g

Broccoli

1.33 msk

Asiatisk dressing

(Innehållersoja, sesam, gluten)

1 st

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

¼ tsk

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

3 dl

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

Ingår inte i din leverans

Smör*

Ägg*

Salt*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)578.5482 kcal
Energi (kJ)2420.6455 kJ
Fett42.0798 g
varav mättat11.8 g
Kolhydrater15.1125 g
varav socker3.4 g
Protein36.2345 g
Salt1.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Pressa eller finhacka vitlök. Smält smör* tillsammans med en skvätt olivolja* i en kastrull. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt basmatiris, vatten* (se ingredienslistan) och salt*. Koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

2

Skär oskalad morot i halvmånar. Dela broccoli i små buketter. Skär köttet till 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda. Blanda asiatisk dressing med majonnäs i en liten skål.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och broccoli i 5-6 min. Tillsätt resterande vitlök och krydda med en nypa salt* och peppar*. Fräs i 1 min. Lägg över grönsakerna i en skål och håll varma under lock eller aluminiumfolie. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att få grönsakerna att bli klara fortare.

4

Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg* med en gaffel i den första. Blanda panko med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i den andra. Vänd köttstrimlorna först i ägg* så de täcks helt, sedan i panko. Pressa pankon mot köttet så att den fastnar. Lägg över strimlorna på en tallrik och ställ åt sidan.

5

Hetta upp en generös skvätt olja* i stekpannan på medelhög värme. Stek köttet i 3-4 min på varje sida, eller tills det är genomstekt och paneringen är gyllene. VIKTIGT: Fläskstrimlorna är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Fördela vitlöksris, pankopanerat fläskkött och vitlöksgrönsaker mellan era tallrikar. Ringla över majonnäsdressing och toppa med sesamfrön.