HelloFresh
Pankopanerat fläskkött

Pankopanerat fläskkött

med vitlöksris, broccoli och asiatisk mayonnäsdressing

Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläskkött i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med vitlökswokade grönsaker, aromatiskt vitlöksris och spännande asiatisk majonnäsdressing. Detta recept är lika delar en upplevelse, som en mättande middag.

Taggar:BarnvänligSnabb
Allergener:mjölkglutensesamsojaäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

3 st

Vitlöksklyfta

100 g

Basmatiris

1 st

Morot

1 st

Broccoli

1 paket

Fläskkotlett hel

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, sesam, soja)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 paket

Sesamfrön

(Innehållersesam)

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

300 ml

Vatten*

¼ tsk

Salt*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3347 kJ
Energi (kcal)800 kcal
Fett43 g
varav mättat12 g
Kolhydrater56 g
varav socker6 g
Kostfiber5 g
Protein45 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Pressa eller finhacka vitlök.

Smält smör* tillsammans med en skvätt olivolja* i en kastrull. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min.

Tillsätt basmatiris, vatten* (se ingredienslistan) och salt*. Koka upp.Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

2

Skär oskalad morot i halvmånar.

Dela broccoli i små buketter.

Skär köttet till 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.

Blanda asiatisk dressing med majonnäs i en liten skål.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och broccoli i 5-6 min.

Tillsätt resterande vitlök och krydda med en nypa salt* och peppar*. Fräs i 1 min.

Lägg över grönsakerna i en skål och håll varma under lock eller aluminiumfolie.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att få grönsakerna att bli klara fortare.

4

Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg* med en gaffel i den första. Blanda panko med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i den andra.

Vänd köttstrimlorna först i ägg* så de täcks helt, sedan i panko. Pressa pankon mot köttet så att den fastnar.

Lägg över strimlorna på en tallrik och ställ åt sidan.

5

Hetta upp en generös skvätt olja* i stekpannan på medelhög värme. Stek köttet i 3-4 min på varje sida, eller tills det är genomstekt och paneringen är gyllene.

VIKTIGT: Fläskstrimlorna är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Fördela vitlöksris, pankopanerat fläskkött och vitlöksgrönsaker mellan era tallrikar.

Ringla över majonnäsdressing och toppa med sesamfrön.