Pankopanerat fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerat fläskkött

Pankopanerat fläskkött

med vitlöksris, broccoli och asiatisk mayonnäsdressing

Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläskkött i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med vitlökswokade grönsaker, aromatiskt vitlöksris och spännande asiatisk majonnäsdressing. Detta recept är lika delar en upplevelse, som en mättande middag.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Soja
Gluten
Vete
Sesam
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskkotlett hel

100

Basmatiris

3

Vitlöksklyfta

1

Morot

250

Broccoli

20

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

10

Sesamfrön

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

1

Ägg

¼

Salt

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)579 kcal
Energi (kJ)2421 kJ
Fett42.08 g
varav mättat11.8 g
Kolhydrater15.11 g
varav socker3.4 g
Protein36.23 g
Salt1.7 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Pressa eller finhacka vitlök. Smält smör* tillsammans med en skvätt olivolja* i en kastrull. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt basmatiris, vatten* (se ingredienslistan) och salt*. Koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

Förbered råvaror
2

Skär oskalad morot i halvmånar. Dela broccoli i små buketter. Skär köttet till 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda. Blanda asiatisk dressing med majonnäs i en liten skål.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och broccoli i 5-6 min. Tillsätt resterande vitlök och krydda med en nypa salt* och peppar*. Fräs i 1 min. Lägg över grönsakerna i en skål och håll varma under lock eller aluminiumfolie. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att få grönsakerna att bli klara fortare.

Panera kött
4

Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg* med en gaffel i den första. Blanda panko med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i den andra. Vänd köttstrimlorna först i ägg* så de täcks helt, sedan i panko. Pressa pankon mot köttet så att den fastnar. Lägg över strimlorna på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek kött
5

Hetta upp en generös skvätt olja* i stekpannan på medelhög värme. Stek köttet i 3-4 min på varje sida, eller tills det är genomstekt och paneringen är gyllene. VIKTIGT: Fläskstrimlorna är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Fördela vitlöksris, pankopanerat fläskkött och vitlöksgrönsaker mellan era tallrikar. Ringla över majonnäsdressing och toppa med sesamfrön.