Skip to main content
Gyllene fläskschnitzel

Gyllene fläskschnitzel

med ugnsrostad potatis och knaprig äppelslaw

4.4
(11,4 tn)

En klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Perfekt stekt schnitzel blir extra krispig av att paneras i panko. Till köttet lagar vi rostad potatis och en söt/syrlig äppelslaw med vitlök.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

30

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla spår av: Selleri)

250

Skivad fläskkotlett

80

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1

Äpple

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kcal)729 kcal
Energi (kJ)3050 kJ
Fett35.6 g
varav mättat6 g
Kolhydrater67.9 g
varav socker13.2 g
Protein36.5 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min.

Panera kött
2

Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en skål. Blanda panko, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar* i en ny skål. Vänd köttet i ägg, och sen i panko. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek schnitzel
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek schnitzel i 2-3 min på varje sida. Ställ åt sidan på en ren tallrik med hushållspapper. 

Tärna äpple
4

Tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Blanda äppelslaw
5

Blanda äpple, salladsmix, aioli, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Lägg upp schnitzel, potatis och äppelslaw på tallrikar.