Skip to main content
Teriyakibowl på fläskfärs
Teriyakibowl på fläskfärs

Teriyakibowl på fläskfärs

med ingefärsris och sesamstekta grönsaker

I kväll lagar vi en smarrig bowl med teriyakikryddad fläskfärs – en middag med inspiration från asiatisk matlagning. Vi steker färsen med teriyakisås, grönsaker och vitlök och serverar den med sesamstekta grönsaker och fluffigt ingefärsris. Till sist toppar vi med asiatisk majonnäs och purjolök.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Sesamzaad

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

250 g

Fläskfärs

75 g

Teriyakisås

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

1 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

200 g

Wokmix

10 g

Sesamfrön

½ st

Purjolök

75 g

Rädisor

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4190 kJ
Energi (kcal)1001 kcal
Fett63.6 g
varav mättat15.6 g
Kolhydrater82.9 g
varav socker16.1 g
Kostfiber5.5 g
Protein30.5 g
Salt4.6 g
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Riv ingefära (oskalad) fint.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs ingefära i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Skär rädisor i kvartar.

TIPS: Se till att skölja bort all jord från purjolöken.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek den vita delen av purjolöken, wokmix, rädisor, vitlök, sesamfrön, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills grönsakerna börjar mjukna.

Ställ åt sidan på en tallrik tills servering.

Stek färs
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek fläskfärs i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt sås
5

Rör ner teriyakisås och vatten i pannan. Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Servera
6

Fluffa upp ris med en gaffel.

Lägg upp ris, köttfärs och grönsaker i djupa tallrikar.

Toppa med en klick asiatisk majonnäs och den gröna delen av purjolöken.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image