
Här kommer ett recept på en snabb, enkel och supergod pastarätt som kanske kan få även de kräsnaste barn att äta lite grönsaker. Tricket är att gömma zucchini och tomat i en krämig gräddsås med brynt fläskfärs och vitlök som vi smaksätter med våra örtdoftande kryddblandningar Mamas Favorit och Medelhavets Pärla. En sak är i alla fall säker – rigatoni och finriven ost att toppa med går hem hos alla!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)
1 st
Zucchini
1 st
Tomat
1 st
Vitlöksklyfta
250 g
Fläskfärs
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
4 g
Medelhavets Pärla
4 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Ägg, Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, skär zucchini i 1/2 cm tjocka halvmånar.
Grovhacka tomater.
Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt fläskfärs och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Stek i 3–4 min, eller tills brynt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt zucchini och tomat till stekpannan och stek i 2–3 min, eller tills mjuka.
Tillsätt vitlök, Mamas Favorit och Medelhavets Pärla och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt matlagningsgrädde, pastavatten [1 dl | 2 dl], kycklingbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar till stekpannan. Sjud i 1–2 min, eller tills sås tjocknar något.
Vänd ner pasta.

Lägg upp pasta i skålar och toppa med finriven ost.