topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt schnitzel

Gyllenstekt schnitzel

med fräsch päronslaw och BBQ-sås

Servera familjen en middag som får dem att njuta likt Ernst ikväll - laga dessa barnsligt goda panerade schnitzlar och ljuvlig päronslaw och se hur de glupskt äter sig mätta. Toppa rätten med smarrig bbq-sås som både ger en extra smakdimension och trevlig sommarkänsla.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Barnvänlig
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Gurka

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

250

Skivad fläskkotlett

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Päron

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 1)

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)575 kcal
Energi (kJ)2405 kJ
Fett32.9 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater31.3 g
varav socker18.3 g
Protein35.2 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered panering
1

Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en djup tallrik. Blanda panko med riven ost och en nypa salt* och peppar* i en ny djup tallrik.

Panera kött
2

Vänd fläskkött först i ägg* och sen i pankomix. Lägg det på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek schnitzlar
3

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2-3 min på varje sida, eller tills ytan är gyllene och frasig och köttet är genomstekt. Tillsätt mer olivolja* vid behov. Lägg över schnitzel på en ren tallrik med hushållspapper och låt rinna av.

Förbered grönsaker
4

Skär päron i tunna skivor. Grovhacka gurka.

Blanda päronslaw
5

Blanda salladsmix, päron, gurka, aioli och en skvätt vatten* i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp schnizlar och päronslaw på tallrikar. Garnera med resterande gräslök och servera BBQ-sås vid sidan av.