Krispig chipotle-fläskburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig chipotle-fläskburgare

Krispig chipotle-fläskburgare

med krämig äppelslaw och "dirty fries"

Krispig pankopanerad fläskkotlett är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren och äppelslaw med krispig kål är ett perfekt tillbehör. Vi har givetvis inte glömt att svänga ihop hemlagade pommes, här serverade som ”dirty fries” toppade med en krämig ostsås. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska.

Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Ägg
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Skivad fläskkotlett

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

4 g

Panamat

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Äpple

100 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

2 g

Rökt paprikapulver

500 g

Potatis

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

25 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

½ st

Röd chili

1 portionspåse

Gräslök

1 st

Avokado

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

3 msk

Mjölk (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5911 kJ
Energi (kcal)1413 kcal
Fett75.8 g
varav mättat18.3 g
Kolhydrater127.8 g
varav socker27 g
Protein53.2 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär oskalad potatis i klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Tillaga i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered äppelslaw
2

Under tiden, finhacka gräslök.

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokadokött med en sked, skär i tunna skivor och krydda med en nypa salt.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda srirachamajonnäs, rökt paprikapulver [1/2 paket, 2P], vatten [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en stor skål. Blanda i äpple och salladsmix och ställ år sidan.

Panera kött
3

Ta fram tre djupa tallrikar.

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i den första.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra.

Blanda panko och Panamat i den tredje.

Vänd kött i mjöl, ägg och sedan pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek kött
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar om det inte får plats.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga sås
5

Under tiden, värm mornaysås [1/2 paket, 2P], gouda och mjölk [3 msk | 6 msk] i en medelstor stekpanna på medelvärme.

Sjud under omrörning tills goudan smälter och såsen har en flytande konsistens, 2–4 min. Krydda med salt och peppar. Tillsätt en extra skvätt mjölk om såsen är för tjock.

Sänk till låg värme och håll såsen varm tills servering.

Skär bröd i halvor och placera direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

 

Servera
6

Lägg upp potatis på tallrikar och häll över oststås.

Fyll bröd med panerat kött, avokado och äppelslaw.

Garnera burgare och potatis med gräslök och färsk chili.

Servera resterande äppelslaw vid sidan av.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.