Honungs- och sojaglaserat fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojaglaserat fläsk

Honungs- och sojaglaserat fläsk

med salladslöksris och syrlig gurksallad

Servera familjen aromatiskt salladslöksris och underbart honungs- och sojaglaserat fläsk. Köttet steker vi, och glaserar med en fantastisk glaze med sojasås och honung- & ingefärsdressing. Ett fräscht och färgstarkt tillbehör är en syrlig gurksallad med lime och spenat.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Skivad fläskkotlett

150

Basmatiris

1

Gurka

½

Lime

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Salladslök

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

50

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Olivolja (steg 1)

1

Olivolja (steg 2)

¼

Salt (steg 3)

½

Vetemjöl (steg 4)

1

Vatten (steg 4)

½

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)635 kcal
Energi (kJ)2656 kJ
Fett24.1 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater70.2 g
varav socker7.3 g
Protein34.2 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Skär salladslök i tunna skivor. Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs salladslök i 1-2 min. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet är absorberat.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Stek kött
2

Krydda kött med en nypa salt.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 1-2 min per sida, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 

Förbered gurksallad
3

Under tiden, skölj spenat.

Skär gurka i 1 cm halva skivor.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda gurka, en skvätt limejuice och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Ställ åt sidan.

Laga glaze
4

Vispa ihop vatten [1 dl | 2 dl] och mjöl [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål.

Hetta upp samma stekpanna (inklusive köttsaft) på medelhög värme och tillsätt sojasås, mjölblandning samt honung- och ingefärsdressing. Sjud under omrörning i 2-3 min.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.

Tillsätt kött
5

Tillsätt kött till stekpannan och vänd så det täcks av glaze.

Precis innan servering, rör spenat och olivolja [1/2 msk I 1 msk] i skålen med gurka. 

Rör om i ris med en gaffel.

Servera
6

Lägg upp ris, kött och gurksallad i djupa tallrikar. 

Ringla glaze över köttet.