Skip to main content
Sydostasiatisk fläskfärs
Sydostasiatisk fläskfärs

Sydostasiatisk fläskfärs

med vitlöksris och stekta grönsaker

Det sydostasiatiska köket kännetecknas av lättlagade rätter med olika starka aromatiska komponenter. Det får ni exempel på här med detta spännande recept med massor av härliga ingredienser. Vitlöksriset sköter sig själv på spisen, samtidigt som vi steker kött och grönsaker med asiatiska kryddor, och så toppar vi med sesammajonnäs och avokado. Enklare än så här blir det inte att laga asiatiskt!

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sesam)

250 g

Fläskfärs

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

4 g

Ga-Laksa

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

20 g

Asiatisk dressing

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sesam)

1 st

Avokado

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

1 tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4025 kJ
Energi (kcal)962 kcal
Fett61.5 g
varav mättat16.3 g
Kolhydrater74 g
varav socker11.3 g
Kostfiber7.4 g
Protein28.2 g
Salt6.3 g
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Grovhacka pak choi.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek morot i 3–4 min, eller tills mjuk.

Tillsätt pak choi och stek tills den har mjuknat, 2 min.

Krydda med salt och en nypa peppar och lägg över i en skål.

Stek färs
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek fläskfärs, Ga-Laksa och salt i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt grönsaker
5

Rör ner stekta grönsaker, sojasås och socker i stekpannan.

Sjud tills uppvärmt, 1–2 min. Smaka av med salt och en nypa peppar.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med köttfärs, stekta grönsaker och sesammajonnäs.

Garnera med avokado toppad med asiatisk dressing.