Pannstekt fläskkotlett och dragonsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt fläskkotlett och dragonsås

Pannstekt fläskkotlett och dragonsås

med smörslungad potatis och morotssallad

Visst är det härligt att kunna njuta av en god middag utan att behöva tillbringa timmar i köket? Det här är ett av våra supersnabba recept, som bara tar omkring en kvart att svänga ihop. Förkokt potatis blir klar på nolltid, och smakar extra gott med en klick smält smör. Vi bryner fläskkotlett och serverar den med en gräddig dragonsås och hinner till och med blanda en fräsch grönsallad med riven morot.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Småpotatis, förkokt

250 g

Skivad fläskkotlett

60 g

Salladsmix

1 st

Morot, Julienne

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

1 portionspåse

Dragon

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3372 kJ
Energi (kcal)806 kcal
Fett51.8 g
varav mättat26 g
Kolhydrater53.1 g
varav socker8.8 g
Protein33.1 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 3–5 min, eller tills genomvarma.

Häll av vattnet och rör ner smör [1 msk | 2 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Sätt åt sidan under lock.

Stek kött
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt kött och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik och håll varmt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda sallad
3

Under tiden, finhacka dragon och skölj salladsmix.

Blanda salladsmix, morot, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme. Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, vatten [1 msk | 2 msk], dragon och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.

Servera
4

Lägg upp kött, potatis och sallad på tallrikar.

Toppa kött med dragonsås.