
Att servera panerat kött gör att middagen känns lite extra lyxig, även om det bara är en vardagskväll. I dag står fläskkotlett på menyn, och vi kryddar den klassiska paneringen på mjöl, ägg och panko med citronpeppar. Vi serverar köttet med rostad rosmarinspotatis som får sällskap av schalottenlök i ugnen, och en spännande coleslaw med rotselleri och äpple.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Skivad fläskkotlett
2 g
Citronpeppar
1 st
Rotselleri
(Innehåller: Selleri)
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 portionspåse
Bladpersilja
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Potatis
1 st
Schalottenlök
½ st
Rosmarin
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Äpple
½ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Smör (steg 5)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Finhacka rosmarinsblad [1/2 kvist, 2P].
Placera potatis på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], rosmarin och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Under tiden, skala rotselleri och riv rotselleri och äpple grovt.
Grovhacka persilja.
Skär schalottenlök i tunna skivor.
Blanda äpple, persilja och rotselleri i en stor skål och ställ åt sidan.

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko och citronpeppar i en tredje djup tallrik.
Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över på en tallrik.
När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, tillsätt schalottenlök på plåten och vänd runt. Rosta resterande tid.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk istället.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
TIPS: Stek i omgångar om köttet inte får plats.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Rör ner crème fraiche, majonnäs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och senap i skålen med rotselleri och äpple precis innan servering.
Tillsätt smör [1 msk | 2 msk] på plåten med färdigrostade potatis och vänd runt tills smöret smälter.

Lägg upp potatis och kött på tallrikar.
Servera med rotsellerislaw.