Skip to main content
Fläskkotlett i citronpepparpanering
Fläskkotlett i citronpepparpanering

Fläskkotlett i citronpepparpanering

med rotsellerislaw och rostad potatis

4.2
(49)

Att servera panerat kött gör att middagen känns lite extra lyxig, även om det bara är en vardagskväll. I dag står fläskkotlett på menyn, och vi kryddar den klassiska paneringen på mjöl, ägg och panko med citronpeppar. Vi serverar köttet med rostad rosmarinspotatis som får sällskap av schalottenlök i ugnen, och en spännande coleslaw med rotselleri och äpple.

Allergener:
Selleri
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Skivad fläskkotlett

2 g

Citronpeppar

1 st

Rotselleri

(Innehåller: Selleri)

12 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 portionspåse

Bladpersilja

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

1 st

Schalottenlök

½ st

Rosmarin

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)3668 kJ
Energi (kcal)877 kcal
Fett46.6 g
varav mättat17.8 g
Kolhydrater77.6 g
varav socker14.6 g
Kostfiber9.7 g
Protein39.7 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.4 g
Potassium1372 mg
Calcium24 mg
Iron0.2 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Finhacka rosmarinsblad [1/2 kvist, 2P].

Placera potatis på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], rosmarin och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skala rotselleri och riv rotselleri och äpple grovt.

Grovhacka persilja.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Blanda äpple, persilja och rotselleri i en stor skål och ställ åt sidan.

Panera kött
3

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.

Blanda panko och citronpeppar i en tredje djup tallrik.

Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över på en tallrik.

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, tillsätt schalottenlök på plåten och vänd runt. Rosta resterande tid.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek kött
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. 

TIPS: Stek i omgångar om köttet inte får plats.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Gör rotsellerislaw
5

Rör ner crème fraiche, majonnäs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och senap i skålen med rotselleri och äpple precis innan servering.

Tillsätt smör [1 msk | 2 msk] på plåten med färdigrostade potatis och vänd runt tills smöret smälter.

Servera
6

Lägg upp potatis och kött på tallrikar.

Servera med rotsellerislaw.