Finns det någon som inte gillar tacos? Vi tänkte väl det. Nu kan du njuta av en klassiker på nytt sätt med vårt recept på pulled pork-tacos med hoisinsås och picklad rädisa. Här möts härliga asiatiska smaker i en rätt som är lika färgglad som den är god.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8 st
Minitortillas
300 g
Pulled pork
1 st
Gurka
75 g
Rädisor
1 portionspåse
Koriander
½ st
Röd chili
1 st
Rostad lök
500 g
Potatis
5 g
Ginger Ninja
10 g
Sesamfrön
60 g
Hoisinsås
½ st
Lime
1 st
Kålrabbi, vit
100 g
Asiatisk majonnäs
50 g
Honung- & ingefärsdressing
½ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ginger Ninja, sesamfrön, salt och peppar.
Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuk.
Under tiden, skär rädisor i tunna skivor.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda socker [1/2 tsk | 1 tsk], en skvätt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och rädisor.
Vänd i rädisor i lagen och ställ skålen åt sidan.
Placera fläskkött (och skyn från förpackningen) i en kastrull med lock.
Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.
Under tiden, skala och skär kålrabbi i stavar.
Blanda kålrabbi med honung- och ingefärsdressing, salt och peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Finhacka gurka.
Halvera, kärna ur och skär chili [1/2 st, 2P] i tunna strimlor.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Använd två gafflar för att riva isär köttet, tillsätt hoisinsås till kastrullen och blanda.
Lägg upp varma tortillas på tallrikar. Bre på asiatisk majonnäs och toppa med pulled pork, gurka, picklade rädisor, stekt lök och chili. Strö över korianderblad.
Servera kålrabbisallad och sesampotatis i skålar.
Servera resterande asiatisk majonnäs i en liten skål att doppa i.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.