Currypanerad fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Currypanerad fläskkotlett

Currypanerad fläskkotlett

med mangosallad och asiatisk majonnäs

Dagens middag är fullproppad med härliga asiatiska smaker för stora och små, och bjuder dessutom på en liten färgexplosion på tallriken. Vi serverar gyllenstekt, currypanerad fläskkotlett med fluffigt ris och en kålsallad med mango och limesaft som är både söt och syrlig. En klick krämig asiatisk majonnäs gör kvällens måltid komplett.

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Sesam
Ägg
Senap
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

½ st

Mango

½ st

Röd chili

½ st

Lime

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

250 g

Skivad fläskkotlett

50 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 g

Curry-on

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 st

Ägg (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3819 kJ
Energi (kcal)913 kcal
Fett37 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater102.9 g
varav socker14.2 g
Protein40.5 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Blanda sallad
3

Blanda kålmix, mango, en generös skvätt limesaft, olivolja [1/4 msk | 1/2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Blanda asiatisk majonnäs och en skvätt vatten i en liten skål.

Panera kött
4

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.

Blanda panko och Curry-on i en tredje djup tallrik.

Krydda kött med salt och vänd först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en ren tallrik.

Stek kött
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar om det inte får plats.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. 

Servera
6

Skär kött i 2 cm breda strimlor.

Lägg upp ris i djupa tallrikar och toppa med sallad och kött.

Toppa hela rätten med asiatisk majonnäs och sallad med chili.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.