
Det mexikanska köket har så mycket mer att erbjuda än bara tacos! I kväll lagar vi en smarrig middag med inspiration från detta fantastiska matland och bjuder på Tex-Mex-kryddad fläskytterfilé med klyftpotatis. Vi svänger också ihop en härlig sallad med stekt majs, tomat och salladslök och serverar hela härligheten med cajunkruddad majonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Fläskytterfilé
5 g
Tex-Mex
500 g
Potatis
2 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 burk
Majs
2 st
Tomat
1 st
Salladslök
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor och placera dem på ena sidan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Krydda kött med salt och Tex-Mex.
Stek kött i 2 min per sida, eller tills brynt. Lägg över det på plåten med potatis och rosta i ugnen i 12–15 min.
Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Under tiden, häll av majs.
Hetta upp samma stekpanna (torka ur den först) på hög värme.
Stek majs i 3–4 min, eller tills den är lätt brynt. Rör om då och då. Lägg över den i en medelstor skål och låt svalna något.
Skär salladslök i tunna skivor medan majsen steks.
Skär tomat i 2 cm stora bitar.

Rör ner tomat, salladslök, olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i skålen med majs.
Blanda majonnäs och Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P] i en liten skål.

Skär kött i tunna skivor precis innan servering.

Lägg upp kött, potatis och majssallad på tallrikar.
Servera med en klick cajunmajonnäs.