Grekiskinspirerad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekiskinspirerad fläskytterfilé

Grekiskinspirerad fläskytterfilé

med oreganopotatis och grekisk sallad

I kväll lagar vi medelhavsmat när den är som bäst och njuter av en symfoni av smaker från det grekiska köket. Vi rostar potatis med citron och oregano och ugnssteker fläskytterfilé som vi smaksätter med vår egen kryddblandning Medelhavets Pärla. En klassisk grekisk sallad med tomat, gurka, rödlök och ost blir ett perfekt tillbehör ihop med en klick svalkande yoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Snabb
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

500 g

Potatis

2 st

Tomat

1 st

Gurka

½ st

Rödlök

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ g

Torkad oregano

4 g

Medelhavets Pärla

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2630 kJ
Energi (kcal)629 kcal
Fett27.5 g
varav mättat11.7 g
Kolhydrater54.8 g
varav socker11.4 g
Protein42.9 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skär potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med salt [1/2 tsk | 1 tsk], peppar, citronsaft [1 msk | 2 msk], oregano [1/2 paket, 2P] och olivolja [1/2 msk | 1 msk].

Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills gyllene.

Stek kött
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Krydda kött med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Medelhavets Pärla.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg över det på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.

Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Förbered råvaror
3

Under tiden, skär tomat och gurka i 2 cm stora bitar.

Skär grekisk salladsost [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.

Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Blanda sallad
4

Blanda lök, tomat, gurka, salladsost, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan tills servering.

Blanda yoghurt
5

Blanda yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en liten skål.

Servera
6

Skär kött i skivor.

Lägg upp kött, sallad och potatis på tallrikar och servera med en klick yoghurt.