Sesam- och pankopanerat fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesam- och pankopanerat fläsk

Sesam- och pankopanerat fläsk

med ugnsstekt potatis och gräslöksyoghurt

Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläsk i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med ugnsstekt potatis, en fräsch sallad med mango, gurka och chili, och krämig gräslöksyoghurt.

Taggar:
Barnvänlig
Lågkalori
Proteinrik
Allergener:
Senap
Ägg
Sesam
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

1 st

Gurka

½ st

Mango

½ st

Röd chili

1 portionspåse

Gräslök

300 g

Fläskkotlett hel

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2724 kJ
Energi (kcal)651 kcal
Fett27.3 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater59.5 g
varav socker15.5 g
Protein43.2 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Ugnsstek potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda dem med olivolja, Ginger Ninja, salt och peppar.

Stek i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, tärna gurka i 2 cm stora bitar.

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm bitar.

Halvera, kärna ur och skär chili [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Finhacka gräslök.

Skär kött i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt. 

Panera kött
3

Vispa upp ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.

Blanda panko, sesamfrön och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en ny djup tallrik.

Vänd kött först i ägg och sedan i pankomix.

Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek kött
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar om det blir för trångt i pannan. Lägg över färdigstekt kött till en ren tallrik med hushållspapper. 

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda gräslöksyoghurt
5

Blanda yoghurt, hälften av gräslöken och en nypa salt i en liten skål.

Blanda mango, gurka och chili i en medelstor skål. Krydda med en nypa salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp panerat fläsk, ugnsstekt potatis och mangosallad på tallrikar.

Toppa potatis och kött med resterande gräslök, och servera med gräslöksyoghurt.