Unna dig en riktigt god middag med vår sesam- och pankopanerade fläskkotlett som serveras med ugnsstekt potatis och rödbeta. Vi hinner också svänga ihop en sötstark sallad med mango och chili och serverar hela härligheten med gräslöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
300 g
Fläskkotlett hel
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Potatis
½ st
Chili
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Gräslök
½ st
Mango
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Rödbeta
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft.
Tärna potatis och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, Ginger Ninja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuk.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, grovhacka gurka.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Finhacka gräslök.
Skär kött i 2 cm tunna strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt.
Vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda panko, sesamfrön och salt i en ny djup tallrik.
Vänd kött först i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar vid behov. 2) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, blanda yoghurt, hälften av gräslöken och salt i en liten skål.
Blanda mango, gurka och chili i en medelstor skål. Krydda med salt och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp kött, rotfrukter och sallad på tallrikar.
Toppa rotfrukter och kött med resterande gräslök och servera med gräslöksyoghurt.