HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSesam Och Pankopanerat Fläsk
topBanner
Sesam- och pankopanerat fläsk

Sesam- och pankopanerat fläsk

med ugnsstekt potatis och gräslöksyoghurt

Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläsk i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med ugnsstekt potatis med sesamfrön, en fräsch sallad med mango, gurka och chili, och krämig gräslöksyoghurt.

Taggar:Under 650 kcalBarnvänlig
Allergener:SenapÄggSesamGlutenVeteMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Potatis

5 g

Ginger Ninja

(InnehållerSenap, Ägg)

10 g

Sesamfrön

(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)

1 st

Gurka

½ st

Mango

½ st

Röd chili

1 portionspåse

Gräslök

300 g

Fläskkotlett hel

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten, Vete)

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)610 kcal
Energi (kJ)2552 kJ
Fett26.55 g
varav mättat8.8 g
Kolhydrater52.23 g
varav socker15.2 g
Protein41.4 g
Salt1.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, Ginger Ninja, hälften av sesamfrön, och krydda med en nypa salt och peppar. Stek i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

 

2

Tärna gurka i 2 cm stora bitar. Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 2 cm stora bitar. Halvera chili [1/2 st, 2P] på längden, kärna ur och skär i tunna skivor. Finhacka gräslök. Skär kött i 2 cm tunna strimlor på en separat skärbräda. TIPS: Chilin är stark, så tillsätt den eventuellt enbart till vuxenportionerna.

3

Vispa upp ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik. Blanda panko, resterande sesamfrön och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en ny djup tallrik. Vänd kött först i ägg och sedan i pankomix. Pressa pankon mot köttet så att den fastnar. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek kött i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en ren tallrik med hushållspapper. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar vid behov.

5

Blanda yoghurt, hälften av gräslöken och en nypa salt i en liten skål. Blanda mango, gurka och chili i en medelstor skål. Krydda med en nypa salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

 

6

Lägg upp sesam- och pankopanerat fläsk, ugnsstekt potatis och mangosallad på tallrikar. Toppa potatis och kött med resterande gräslök, och servera med gräslöksyoghurt.