Se våra bästa köttrecept

Prova goda och spännande lammrecept idag

Det är kanske inte så ofta som lammkött hamnar på middagsbordet hos dig? Men skulle det göra det har du massor av goda recept med lamm att inspireras av. Vi har sett till att skapa både spännande och smakrika recept där lammet får stå i centrum.

Upptäck nya smakkombinationer på goda recept med lamm

Sätt tänderna i en utsökt rätt med lammkött

Lammkött är en delikatess med oändliga möjligheter. Låt dig inspireras av HelloFreshs utbud av goda lammrecept och upptäck nya smaker som du kan använda i dina middagar. Lär dig mer om detta goda kött och vad som passar till lammkött. Som tur är finns det också flera sätt att tillaga det saftiga köttet på. Det ger dig möjlighet att experimentera lite, så att du kan hitta flera nya favoritsätt att tillaga lamm på.

Vår uppgift till dig är att inspirera, ge tips på goda rätter och kanske lär du dig också något på vägen när du arbetar med våra recept. Det är de goda smakerna och ett praktiskt men enkelt tillvägagångssätt som är nyckeln till att lyckas. Våra recept är utvecklade för att du enkelt ska ha full kontroll när du står i köket utan att bli stressad.

Upptäck till exempel nya sätt att tillaga lamm på och njut av möjligheten att prova en middagsrätt som du själv aldrig hade tänkt på. Vi erbjuder både lammrätter som tillagas i panna och i ugn, så att du kan välja det recept som tilltalar dig mest. En riktig favorit är pannstekt lamm och rödvinssås med pistagenötter och haricots verts där du får ett fantastiskt lamm och knapriga grönsaker. Du hittar flera fantastiska möjligheter bland våra goda lammrecept.

Sätt lamm på menyn!

För många av oss så dyker lamm ofta upp på tallriken lagom till påsk. Det är en högtid där särskilt många önskar ett riktigt gott recept på lamm att bjuda vänner och familj på. Oavsett om du föredrar lammstek eller lammracks, till att steka eller till en gryta, kan du med hjälp av HelloFresh återuppväcka din kärlek till det smakrika köttet.

Lamm är utsökt och att laga lamm kan faktiskt vara riktigt enkelt. Ta hjälp av våra recept för att hitta något som passar dig och dessutom med ett enkelt tillvägagångssätt.

Prova till exempel våra recept med lamm och rödvinsås som är en perfekt kombination att bjuda hela tjocka släkten på.

Rätter med lammkött passar hela året

Du känner säkert redan till många rätter med nötkött, fläskkött och kyckling. Det är ju trots allt de olika typer av kött som många svenskar äter varje vecka. Lammet är inte riktigt lika populärt och serveras ofta i hem som inte äter gris eller vid särskilda högtider.

När du har provat att till exempel grilla en lammstek har du redan kommit en bra bit på vägen för att äta mer av detta smakrika kött. För det första har du kanske insett att det inte behöver vara svårt att laga lamm. För det andra har du kanske upptäckt dess utsökta smak och speciellt i kombination med en kolgrill.

Lammkött är en utmärkt ingrediens för både sommar och vinter - och om du har rester är de perfekta att servera i ett pitabröd. Det finns också många lammstycken att experimentera med och därav många olika smakkombinationer. Lamm och mynta är till exempel en populär kombination som passar perfekt ihop.

Hitta mer inspiration till familjens måltider med våra populära recept.

Vanliga frågor och svar om våra recept med lamm

Vilka lammrecept kan du hitta hos HelloFresh?

På HelloFresh hittar du ett stort urval av olika lammrecept. Vi erbjuder bland annat läckra alternativ som grekiskt lamm och spanakopita-inspirerat ris med grekisk sallad och vitlöksyoghurt eller exempelvis vårt populära rostat lamm med rödvinssås och persiljemos med klassiska kombinationen av vitlök och rosmarin. Varje recept bjuder på läckra smakkombinationer som kan göra din vardag lite mer spännande.

Vilka ingredienser passar bra till lamm?

Lamm är ett mångsidigt kött och finns i många kök över hela världen. Detta innebär också att det passar bra ihop med många olika smaker. Några exempel på detta kan vara rosmarin som är en klassisk krydda som passar perfekt till lamm. Eller timjan som ger lammet en frisk och örtig smak. Vitlöken skapar en mustig och aromatisk smak och paprika skapar en lite sötare och kryddig smak beroende på typen av paprika du väljer till ditt lamm. En annan klassiker är mint som ger lammet en fräsch och syrlig smak.

Hur lång tid ska lamm tillagas?

Lamm kan avnjutas både rare och well done, lite beroende på vilken del av lammet du väljer. Tillagningstiden beror också på vilken färg du önskar på ditt kött och vilken vikt det är på den del du ska laga. Köp en köttermometer för att alltid ha full kontroll när du tillagar ditt kött. Rosastekt kött ska ha en temperatur på 62-65 grader, medan ett välstekt lamm har en temperatur på 70-72 grader.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt