Se våra bästa köttrecept

Testa lockande recept med bacon

Här på HelloFresh älskar vi enkla recept som får smaklökarna att dansa. Vi har tagit baconet och skapat riktiga vardagsfavoriter. Glöm komplicerade recept, här handlar det om god matlagning. Så häng med och låt baconet ta din matlagning till nya höjder.

Bacon tar middagen till nästa nivå

Bacon i den viktiga birollen

Bacon är en riktig stjärna i köket som kan lyfta vilken rätt som helst till nya höjder. Detta avsnitt är dedikerat till att utforska baconets mångsidighet och hur det kan förvandla vardagliga råvaror till gastronomiska mästerverk. Vi tar dig med på olika äventyr och rätter i köket som har bacon som ingrediens. På HelloFresh har vi mängder av tips på frestande recept till dig som söker ny inspiration till din matlagning.
Vi vill gärna tipsa dig om goda rätter med denna ingrediens. Varför inte en version av en klassisk snabb carbonara med svamp och bacon? Eller en riktigt läcker baconpasta som vår krispiga fläskytterfilé med krämig bacon-tagliatelle och broccolini? Här tar baconet vid som en viktig biroll men höjer rätten flera nivåer.
Vi kan heller inte undgå att rekommendera en saftig bacon-cheeseburger med klyftpotatis och hemlagad burgersås som får hela familjen att komma i riktigt god stämning och som säkerligen kommer bli en klassiker där hemma. Vi har recept som passar alla konstellationer och våra recept fungerar perfekt till vardag och till helgens meny.

På smakresa med bacon

Bacon Extravaganza

Vår baconextravaganza är en hyllning till alla baconälskare där ute. Oavsett om du är ute efter en rejäl middag eller en festlig rätt till helgen, så har vi receptet för dig som kommer att fylla ditt kök med doften av lycka.
Följ med oss på en smakresa där knaperstekt bacon är vägen till en värld av sensationella smaker. Vi utforskar olika kök och traditioner för att skapa en symfoni av smaker som får dina smaklökar att dansa. Du hittar bland annat inspiration till olika rätter bland våra italienska recept. Här kommer ni dessutom hitta fantastiskt goda recept för en lång tid framöver. Det italienska köket är en favorit av många anledningar.
Du hittar även inspiration speciellt från det amerikanska köket med olika recept som använder baconet till att höja smakerna till nästa nivå.

Laga smakfulla middagar utan stress

Recept för att göra vardagen lite enklare

För att kunna laga gott bacon så ska du vara lite tålmodig. För när det väl blir varmt, så går det riktigt snabbt. Våra recept är gjorda speciellt för att göra din matlagning lite enklare, att ge god variation och skapa en god överblick. Med våra steg-för-steg recept kan du enkelt se varje steg och samtidigt ha en god idé om hur lång tid det kommer ta. Ta till exempel våra goda danska frikadeller i brunsås med bacon-och gräslöksmos och spenatsallad som är beräknad tillagning på 30 minuter. Så kan du snabbt ha en idé om när det blir mat och undvika att beställa hem något osunt på grund av tidsbrist.
Barnen kommer dessutom älska våra olika pastarätter med bacon. Men tänk också på att hämta inspiration bland våra olika kategorier, exempelvis våra hälsosamma recept eller våra familjefavoriter där du som lagar mat till familjen säkerligen kommer hitta massor av god inspiration.

3 snabba om bacon

Vad är bacon?

Bacon är en fantastiskt smakrik och salt köttdel som härstammar från sidfläsket hos grisen. Det genomgår en speciell process av rökning, torkning eller ibland både och vilket ger baconet dess karakteristiska smak. Krispighet kommer när fettet sakta tillagas. Bacon används ofta som en välsmakande ingrediens i olika maträtter och är känd för att lyfta fram smakerna på ett otroligt sätt. Så, när du hör bacon, tänk på den härliga kombinationen av salt, rök och smakrikedom.

Vad är det bästa sättet att tillaga bacon på?

Bacon kan tillagas på spisen i en stekpanna eller i ugnen. Båda metoderna ger gott resultat, men att använda ugnen kan vara mer praktiskt när du lagar större mängder. Arrangera baconet jämnt i pannan eller på en ugnsplåt. Undvik att överlappa skivorna för att säkerställa att de tillagas jämnt och blir krispiga. Använd medelhög värme för att undvika att baconet bränns. Låt fettet långsamt smälta för att ge baconet en jämn och krispig yta. Vänd sedan baconet med tång eller en gaffel när det börjar bli gyllenbrunt. Fortsätt att steka tills önskad krispighet uppnås. Efter tillagningen kan du placera det stekta baconet på ett papperstäckt fat för att dränera överflödigt fett som hjälper till att bevara den krispiga konsistensen.

Är bacon en bra källa till protein?

Ja, bacon innehåller protein, men det är viktigt att komma ihåg att det också innehåller en del mättat fett och salt. Måttlig konsumtion är nyckeln. För en balanserad kost är det bäst att kombinera bacon med andra proteinkällor och näringsrika livsmedel.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Spara upp till 1449 kr