Skip to main content
Ingefärs- och hoisinstekt fläsk
Ingefärs- och hoisinstekt fläsk

Ingefärs- och hoisinstekt fläsk

med sesamtoppad morot och srirachamajonnäs

Ikväll ska vi laga ingefärs- och hoisinstekt fläsk med vitlök, pak choi, salladslök och vår kryddblanding med ingefära som vi kallar Ginger Ninja. Underbara tillbehör är fluffigt ris, morotsband med sesamfrön, srirachamajonnäs och färsk koriander.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Sesamzaad
Senf
Egg
Soja
Gluten
Hvede

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

1

Morot

10

Sesamfrön

1

Vitlöksklyfta

1

Salladslök

250

Skivad fläskkotlett

5

Ginger Ninja

30

Hoisinsås

50

Srirachamajonnäs

1

Koriander

1

Pak choi

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 4)

½

Vatten (steg 5)

½

Salt (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kcal)728 kcal
Energi (kJ)3047 kJ
Fett33.6 g
varav mättat6.1 g
Kolhydrater73.5 g
varav socker10.1 g
Protein33.5 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka pak choi.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skär kött
3

Skär kött i 3 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.

Stek kött
4

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 1-2 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt grönsaker
5

Tillsätt vitlök, pak choi, salladslök och Ginger Ninja till stekpannan, och stek i 1-2 min.

Rör i hoisinsås, vatten [½ dl | 1 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar, och sjud i 30 sek.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med ingefärs- och hoisinstekt fläsk och morotsband.

Strö sesamfrön och servera med en klick srirachamajonnäs.

Garnera med rivna korianderblad.