HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThailändsk Fläskgryta
topBanner
Thailändsk fläskgryta

Thailändsk fläskgryta

med aromatiskt citrongräsris och stekta grönsaker

Vad ska vi äta ikväll? Låt oss fresta med en fantastisk fläsk- och kokoswok som kvällens middag. Stek fläskkött, broccoli och morot. Blanda kött och grönsaker med kokosmjölk, grönsaksbuljong och limejuice. Servera den underbara woken med aromatiskt citrongräsris, och toppa med koriander! Så är maten färdig!

Taggar:Snabb

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Citrongräs

150 g

Jasminris

300 g

Fläskkotlett hel

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Koriander

2 st

Morot

250 g

Broccoli

200 ml

Kokosmjölk

4 g

Kycklingbuljong

1 g

Chili flakes

1 st

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 1)

½ tsk

Salt* (steg 5)

½ tsk

Socker* (steg 5)

3 dl

Vatten* (steg 1)

2 msk

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)746.8376 kcal
Energi (kJ)3124.7683 kJ
Fett27.903 g
varav mättat19.8 g
Kolhydrater78.8826 g
varav socker13.1 g
Protein42.881 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Banka citrongräs [½ st, 2P] lätt med en träslev och dela på längden. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris, citrongräs och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka eller pressa vitlök. Skär broccoli i små buketter. Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Finhacka koriander. Skär lime i klyftor.

3

Skär kött i 1 cm strimlor på en separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kött och krydda det med salt* och peppar*. Stek tills gyllene och genomstekt, 2-3 min. Lägg över i en skål och sätt åt sidan.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt broccoli och morot och en skvätt vatten*, och stek under omrörning i 4-5 min. Tillsätt vitlök och stek i 1-2 min.

5

Tillsätt kokosmjölk, kycklingbuljong och vatten* [2 msk | 4 msk] till stekpannan. Rör om och låt sjuda på låg värme i 1 min. Tillsätt socker* [1/2 tsk | 1 tsk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk], peppar* och en generös skvätt limejuice. Tillsätt kött och blanda väl.

6

Ta bort citrongräs från riset. Lägg upp ris i skålar. Toppa med fläskgryta. Garnera med koriander och pressa över en skvätt limejuice. Strö över en nypa chili flakes om du gillar stark mat.