Pannstekt fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt fläskytterfilé

Pannstekt fläskytterfilé

med krämig purjolökssås och kålsallad

Dags för vardagslyx i form av fläskytterfilé. Som tillbehör serverar vi vitlöksdoftande potatismos, grönkålssallad med äpple och purjolökssås – krämighet och krispighet i perfekt kombination. Ät och njut!

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

1 st

Purjolök

500 g

Bakpotatis

50 g

Grönkål, skuren

1 st

Äpple

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2938 kJ
Energi (kcal)702 kcal
Fett33.8 g
varav mättat14 g
Kolhydrater63.6 g
varav socker17.8 g
Protein40.6 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis och vitlök i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen tills lent. Ställ åt sidan under lock. 

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Stek kött
2

Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skäbräda, och krydda med salt och peppar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik och täck med folie.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Förbered purjolök
3

Under tiden, skär purjolök på längden och skiva tunt.

Laga purjolökssås
4

Torka ur pannan som användes till köttet och hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i den på medelhög värme.

Tillsätt purjolök och stek i 4-5 min, eller tills mjuk.

Sänk till medelvärme och rör ned matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Sjud i 2-3 min tills varmt. Smaka av med salt och peppar.

Tips: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.

Blanda grönkålssallad
5

Under tiden purjolöken steks, halvera, kärna ur och skär äpple i 2 cm stora bitar.

Blanda grönkål, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål. Massera kålen i 30 sek för att göra den mjukare.

Tillsätt äpple till grönkålen precis innan servering. Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp potatismos och kålsallad på tallrikar.

Tillsätt fläskytterfilé och toppa med purjolökssås.