Stekt fläskkotlett i schalottenlökssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt fläskkotlett i schalottenlökssås

Stekt fläskkotlett i schalottenlökssås

med palsternacksmos och rädissallad

Fläskkotlett är en mör och saftig köttbit som är svår att misslyckas med. I kvällens recept steker vi den gyllenbrun med vår egen kryddblandning Vitlöksflörter och serverar den med en fantastisk smörsås med schalottenlök och vitlök. Vi lagar också ett krämig potatis- och palsternacksmos och en enkel och god sallad med rädisor och rucola.

Taggar:
Snabb
Lågkalori
Glutenfri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

1 st

Palsternacka

75 g

Rädisor

40 g

Rucola

250 g

Skivad fläskkotlett

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Schalottenlök

½ st

Vitlöksklyfta

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

2 msk

Smör (steg 5)

1 dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2617 kJ
Energi (kcal)626 kcal
Fett29 g
varav mättat12.9 g
Kolhydrater62.6 g
varav socker10.5 g
Protein33.5 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered rotfrukter
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar.

Laga mos
2

Koka rotfrukter i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa rotfrukter tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Blanda sallad
3

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].

Skär schalottenlök och rädisor i tunna skivor.

Skölj rucola.

Blanda rucola, rädisor, olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Stek kött
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Tillsätt kött och krydda med Vitlöksflörter och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en övertäckt tallrik.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga sås
5

Hetta upp smör [2 msk | 4 msk] i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelvärme.

Stek schalottenlök och vitlök i 1–2 min, tills mjuka.

Tillsätt vatten [1 dl | 2 dl], kycklingbuljong, köttsaft från tallriken och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.

Skär kött i tunna skivor.

TIPS: Köttsaft i såsen ger extra smak.

Servera
6

Lägg upp kött, palsternacksmos och rädissallad på tallrikar.

Toppa kött med sås.