Skip to main content
Franskt honungs- och senapsglaserat fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Franskt honungs- och senapsglaserat fläsk

Franskt honungs- och senapsglaserat fläsk

med valnöts- och päronsallad

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Kvällens snabblagade recept bjuder på en perfekt kombo av sött och salt. Vi steker fläskkotlett och vänder den sedan i en spännande glaze med aprikoschutney, honung och senap. Ett krämigt potatismos med vitlök passar perfekt till det möra köttet och vi gör även en smarrig valnöts- och päronsallad med syrlig citrondressing.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Senf
Schwefeldioxide und Sulfite
Tree nuts

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Skivad fläskkotlett

12.5 g

Honung

25 g

Aprikoschutney

12 ml

Vitvinsvinäger

15 g

Senap

500 g

Bakpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Päron

20 g

Valnötter

40 g

Rucola

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2824 kJ
Energi (kcal)675 kcal
Fett31.9 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater65 g
varav socker19.6 g
Kostfiber7 g
Protein33.7 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga vitlöksmos
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Gör glaze
2

Under tiden, blanda aprikoschutney [1/2 paket, 2P], honung [1/2 paket, 2P], senap, vitvinsvinäger, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Skölj rucola.

Grovhacka valnötter.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda päron, rucola, valnötter, citronsaft [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

TIPS: Tillsätt citronsaft och olivolja till salladen precis innan servering, så blir den inte blöt!

Stek kött
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk]  i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kött och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Tillsätt glaze
5

Tillsätt aprikosglaze och sjud under omrörning i 1–2 min, eller tills tjocknat. Ta av från värme.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp vitlöksmos, kött, sallad och glaze på tallrikar.