topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt schnitzel

Gyllenstekt schnitzel

med fräsch päronslaw och BBQ-sås

Servera familjen en middag som får dem att njuta likt Ernst ikväll - laga dessa barnsligt goda panerade schnitzlar och ljuvlig päronslaw och se hur de glupskt äter sig mätta. Toppa rätten med smarrig bbq-sås som både ger en extra smakdimension och trevlig sommarkänsla.

Taggar:
Under 650 kcal
One Pan
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Gurka

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

250

Skivad fläskkotlett

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Päron

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 1)

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)575 kcal
Energi (kJ)2405 kJ
Fett7.9 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater31.29 g
varav socker18.3 g
Protein35.2 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered panering
1

Krydda köttet med en nypa salt på båda sidorna. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik. Blanda panko med riven ost, en nypa salt och peppari en ny djup tallrik.

Panera kött
2

Vänd fläskkött först i ägg och sen i pankomix. Lägg det på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek schnitzlar
3

Hetta upp en generös skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2-3 min på varje sida, eller tills ytan är gyllene och frasig och köttet är genomstekt. Tillsätt mer olivolja vid behov. Lägg över schnitzel på en ren tallrik med hushållspapper och låt rinna av.

Förbered råvaror
4

Skär päron i tunna skivor. Grovhacka gurka.

Blanda päronslaw
5

Blanda salladsmix, päron, gurka, aioli och en skvätt vatten i en salladsskål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp schnizlar och päronslaw på tallrikar. Servera BBQ-sås vid sidan av.