Kubansk sandwich på pulled pork och prosciutto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kubansk sandwich på pulled pork och prosciutto

Kubansk sandwich på pulled pork och prosciutto

med picklad gurka och rostad potatis

Cubano sandwich härstammar sitt namn till trots från Florida och är en riktig lyxmacka med extra allt! Vad sägs om pulled pork, goudaost, syltad gurka, senapsdressing och prosciutto serverat i fluffiga kovbröd som vi steker gyllene och krispiga i smör? Som om inte det vore nog rostar vi även klyftpotatis och toppar dem med karamelliserad lök, aioli och färsk koriander.

Allergener:
Gluten
Vete
Havre
Mjölk
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 st

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

300 g

Pulled pork

5 g

Tex-Mex

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 st

Gurka

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

500 g

Potatis

½ g

Chiliflakes

1 st

Rödlök

50 g

Prosciutto

1 portionspåse

Koriander

80 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5203 kJ
Energi (kcal)1244 kcal
Fett61 g
varav mättat15.8 g
Kolhydrater117 g
varav socker16.8 g
Protein54.2 g
Salt8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Tillaga pulled pork
2

Under tiden, skär gurka i tunna skivor. Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål. Rör i gurka och ställ åt sidan.

Placera kött, sky från förpackningen och Tex-Mex i en kastrull med lock.

Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.

Karamellisera lök
3

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt chili flakes [1/2 paket, 2P], vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt och stek i ytterligare 3–5, eller tills karamelliserat.

Ställ åt sidan i en skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda senapsdressing
4

Under tiden, blanda senap, hälften av aiolin, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Häll av lag från gurka.

Använd 2 gafflar för att riva kött tills det är helt strimlat.

Stek sandwiches
5

Dela korvbröd i halvor och bre på senapsdressing.

Fyll bröd med pulled pork, gouda, prosciutto och syltad gurka.

Torka ur stekpannan och hetta upp smör [1 msk | 2 msk] på medelhög värme.

Stek sandwiches, och platta till dem med baksidan på en stekspade, tills osten har smält och utsidan är gyllene, 3–4 min på varje sida.

TIPS: För 4P, stek i omgångar eller använd en till stekpanna.

Servera
6

Skär sandwiches i hälften med ett diagonalt snitt och lägg upp på tallrikar.

Lägg potatis i skålar och toppa med resterande aioli, karamelliserad lök och färsk koriander.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image