Se våra bästa köttrecept

Nötkött och nötfärs-recept för alla smaker

Letar du efter inspiration till spännande rätter med nötkött? Så har du kommit helt rätt! På HelloFresh delar vi din kärlek till en god bolognese och otaliga måltider där du kan använda nötkött i din matlagning. Du hittar dem här.

Våra recept hjälper dig att skapa nya rätter redan idag

Möjligheterna med nötkött är många

Nötkött och kanske allra speciellt nötfärs är en favoritråvara i många svenska hem. Det är enkelt att tillaga och du kan använda köttet i massor av olika rätter. Men kanske tycker du att det blivit lite enformigt och börjar tröttna på den klassiska pastan med köttfärssås eller din lasagne? Ibland kan det vara riktigt svårt att bryta gamla vanor, eftersom klassiska recept är lätta att falla tillbaka på och du kan dem förmodligen utantill i sömnen.
Det är här som HelloFresh kommer till undsättning, för är det någon som kan hjälpa dig med nya och friska recept med nötkött så är det vi! Vad sägs till exempel om saftiga citronköttbullar med spenat och persilja? Eller vad sägs om en snabb rödvins ragu på nötfärs med god pasta? Eller kan vi locka med en god mexikansk tacosallad med krispiga tortillas och cajunmajonäs? Möjligheterna är oändliga med våra recept och du kan enkelt få lite ny innovation in i dina måltider.

Hitta inspiration från olika kök runtom i världen

Skapa lite twist på dina middagar

På HelloFresh ger vi dig möjlighet att resa jorden runt - och som tur är kan du göra det i ditt eget kök. Vi har recept med nötkött som tar dig med på en kulinarisk resa till andra matkulturer och världskök.
Med nötkött kan du till exempel förvandla middagen till en grekisk afton med goda grekiska koftasbiffar med apelsintabbouleh och svalkande yoghurt. Eller gå på upptäcktsfärd i det mexikanska köket och laga nya variationer på din tacos. Du kan också ta med på en resa in i det koreanska köket med smakfulla och värmande rätter. Om du är på humör för andra kök kan vi också ta dig till Italien eller Frankrike med klassiska recept på nötfärs och nötkött.
Det är ett utmärkt sätt att utforska olika matkulturer och introducera både unga och gamla till nya smaker. Det behöver inte ta särskilt mycket tid. Några av våra rätter med nötkött kräver inte mer än 15 minuter av din tid. Skulle du ha mer tid och vill ha lite mer finess så hittar du detta också.

Recept med nötkött hela vägen till dörren

En guide till god och rolig matlagning

Med våra recept på nötkött får du en hjälpande hand i köket när inspirationen tryter och du behöver lite extra hjälp att styra upp middagarna där hemma. Oavsett om du gillar kryddstark mat eller lite mer barnvänlig mat så är vi säkra på att du kommer finna inspiration bland våra recept på nötkött.
Att laga mat med HelloFresh är enkelt, och vi vågar påstå att vem som helst kan skapa magi i köket. Välj bara dina favoritrecept på nötkött och sätt igång. Du kan dessutom få alla ingredienser levererade direkt hem till dörren med våra matkassar. Välj dagar och antal rätter. Se bara till att du har ett baslager av ingredienser som ägg och salt. Svårare än så är det inte.

3 snabba om nötkött

Vilka recept med nötkött är de mest populära?

De mest populära recepten med nötkött och nötfärs är oftast klassiker som spaghetti bolognese, chili con carne och köttbullar. Alla dessa rätter fungerar extra bra även för barn, vilket gör dem älskade av alla.

Finns det vegetariska eller veganska alternativ till nötfärs?

Det finns flera vegetariska och veganska alternativ till nötfärs t.ex. sojafärs, bönor, kikärtor, couscous och många fler ingredienser.

Hur tillagar jag nötkött för bästa smak?

För att få fram den bästa smaken i rätter med nötkött kan du tillsätta kryddor, örter och såser för extra smak. Salt och peppar är alltid gott med nötkött och tar fram den goda smaken som många tycker så mycket om. Beroende på vilket kök du är intresserad av så tillkommer goda kryddor och såser därifrån och gör rätten extra specifik. Det beror också en hel del på vilken typ av rätt du gillar och ska laga.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt