topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schnitzel

Schnitzel

med äppelslaw och potatis

En klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Perfekt stekt schnitzel blir extra krispig av att paneras i panko. Till köttet lagar vi rostad potatis och en söt/syrlig äppelslaw med vitlök.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

30

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla spår av: Selleri)

250

Skivad fläskkotlett

80

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1

Äpple

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)729 kcal
Energi (kJ)3050 kJ
Fett35.59 g
varav mättat6 g
Kolhydrater67.91 g
varav socker13.2 g
Protein36.49 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min.

Panera kött
2

Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en skål. Blanda panko, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar* i en ny skål. Vänd köttet i ägg, och sen i panko. För över på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek schnitzel
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek schnitzel i 3-4 min på varje sida. Ställ åt sidan på en ren tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Schnitzlarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tärna äpple
4

Tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Blanda äppelslaw
5

Blanda äpple, salladsmix, aioli, och en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Lägg upp schnitzel, potatis och äppelslaw på tallrikar.