
Mör fläskytterfilé får fantastisk smak när det först kryddas med vitlök, sen bryns och till sist ugnssteks färdigt till perfektion. Fantastiska tillbehör är ett ljuvligt grönt spenat-potatismos, och en färgstark grönsaks-caponata med paprika, selleri, lök, kalamata oliver, balsamvinäger och oregano.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Vitlöksklyfta
60
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
300
Fläskytterfilé
4
Vitlöksflörter
1
Paprika
1
Tomat
1
Bladselleri
(Innehåller: Selleri)
1
Lök
40
Kalamataoliver
1
Oregano
12
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
500
Potatis
3
Mjölk (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 4)
1
Socker (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
1.5
Vatten (steg 4)

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en kastrull med saltat vatten. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Koka potatis och vitlök i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Skölj och grovhacka spenat. Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Rör ner spenat. Tillsätt eventuellt en klick smör. Ställ åt sidan under lock.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med en nypa salt och hälften av Vitlöksflörter. Bryn det sen i 2 min per sida. Placera köttet på en plåt med bakplåtspapper, och stek i ugnen i 12-15 min. Ta ut och låt det vila i ett foliepaket tills det ska serveras. TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Tärna tomat och selleri i 1 cm stora bitar. Finhacka lök. Grovhacka oliver. Plocka och grovhacka oreganoblad (spara några hela blad till garnering).

Skölj av stekpannan och hetta upp den med olivolja [1 msk I 2 msk] på medelhög värme. Stek paprika, selleri och lök tills mjuka, 4-5 min. Rör i tomat, oliver, balsamvinäger, resterande Vitlöksflörter, hackad oregano, vatten [11/2 dl | 3 dl], socker [1 tsk | 2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sänk till medelvärme och sjud tills såsen har tjocknat något. TIPS: Skippa oliver, eller använd mindre om du inte tycker om dem.

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp kött och spenat-potatismos på tallrikar. Skeda grönsaks-caponata över och bredvid köttet. Garnera med oreganoblad.

