Ugnsstekt fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt fläskytterfilé

Ugnsstekt fläskytterfilé

med spenat-potatismos och grönsaks-caponata

Mör fläskytterfilé får fantastisk smak när det först kryddas med vitlök, sen bryns och till sist ugnssteks färdigt till perfektion. Fantastiska tillbehör är ett ljuvligt grönt spenat-potatismos, och en färgstark grönsaks-caponata med paprika, selleri, lök, kalamata oliver, balsamvinäger och oregano.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Selleri
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Vitlöksklyfta

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

300

Fläskytterfilé

4

Vitlöksflörter

1

Paprika

1

Tomat

1

Bladselleri

(Innehåller Selleri)

1

Lök

40

Kalamataoliver

1

Oregano

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

500

Potatis

Ingår inte i din leverans

3

Mjölk (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 4)

1

Socker (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

1.5

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)615 kcal
Energi (kJ)2572 kJ
Fett23.88 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater61.19 g
varav socker18 g
Protein39.49 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör spenat-potatismos
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en kastrull med saltat vatten. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Koka potatis och vitlök i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Skölj och grovhacka spenat. Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Rör ner spenat. Tillsätt eventuellt en klick smör. Ställ åt sidan under lock.

Stek fläskytterfilé
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med en nypa salt och hälften av Vitlöksflörter. Bryn det sen i 2 min per sida. Placera köttet på en plåt med bakplåtspapper, och stek i ugnen i 12-15 min. Ta ut och låt det vila i ett foliepaket tills det ska serveras. TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
3

Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Tärna tomat och selleri i 1 cm stora bitar. Finhacka lök. Grovhacka oliver. Plocka och grovhacka oreganoblad (spara några hela blad till garnering).

 

Koka caponata
4

Skölj av stekpannan och hetta upp den med olivolja [1 msk I 2 msk] på medelhög värme. Stek paprika, selleri och lök tills mjuka, 4-5 min. Rör i tomat, oliver, balsamvinäger, resterande Vitlöksflörter, hackad oregano, vatten [11/2 dl | 3 dl], socker [1 tsk | 2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sänk till medelvärme och sjud tills såsen har tjocknat något. TIPS: Skippa oliver, eller använd mindre om du inte tycker om dem.

 

Förbered kött
5

Skär kött i tunna skivor.

 

Servera
6

Lägg upp kött och spenat-potatismos på tallrikar. Skeda grönsaks-caponata över och bredvid köttet. Garnera med oreganoblad.