HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUgnsstekt Fläskytterfilé
topBanner
Ugnsstekt fläskytterfilé

Ugnsstekt fläskytterfilé

med spenat-potatismos och grönsaks-caponata

Mör fläskytterfilé får fantastisk smak när det först kryddas med vitlök, sen bryns och till sist ugnssteks färdigt till perfektion. Fantastiska tillbehör är ett ljuvligt grönt spenat-potatismos, och en färgstark grönsaks-caponata med paprika, selleri, lök, kalamata oliver, balsamvinäger och oregano.

Taggar:Under 650 kcal
Allergener:SelleriSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

300 g

Fläskytterfilé

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Paprika

1 st

Tomat

1 st

Bladselleri

(InnehållerSelleri)

1 st

Lök

40 g

Kalamataoliver

1 portionspåse

Oregano

12 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 tsk

Socker (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1.5 dl

Vatten (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)615 kcal
Energi (kJ)2572 kJ
Fett23.88 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater61.19 g
varav socker18 g
Protein39.49 g
Salt3.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en kastrull med saltat vatten. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Koka potatis och vitlök i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Skölj och grovhacka spenat. Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Rör ner spenat. Tillsätt eventuellt en klick smör. Ställ åt sidan under lock.

2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med en nypa salt och hälften av Vitlöksflörter. Bryn det sen i 2 min per sida. Placera köttet på en plåt med bakplåtspapper, och stek i ugnen i 12-15 min. Ta ut och låt det vila i ett foliepaket tills det ska serveras. TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

3

Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Tärna tomat och selleri i 1 cm stora bitar. Finhacka lök. Grovhacka oliver. Plocka och grovhacka oreganoblad (spara några hela blad till garnering).

 

4

Skölj av stekpannan och hetta upp den med olivolja [1 msk I 2 msk] på medelhög värme. Stek paprika, selleri och lök tills mjuka, 4-5 min. Rör i tomat, oliver, balsamvinäger, resterande Vitlöksflörter, hackad oregano, vatten [11/2 dl | 3 dl], socker [1 tsk | 2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sänk till medelvärme och sjud tills såsen har tjocknat något. TIPS: Skippa oliver, eller använd mindre om du inte tycker om dem.

 

5

Skär kött i tunna skivor.

 

6

Lägg upp kött och spenat-potatismos på tallrikar. Skeda grönsaks-caponata över och bredvid köttet. Garnera med oreganoblad.