Siciliansk blandfärs- och blomkålsragu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Siciliansk blandfärs- och blomkålsragu

Siciliansk blandfärs- och blomkålsragu

med spenat och finriven ost

Du behöver faktiskt inte tillbringa timmar i köket för att laga riktigt god mat – det är det här receptet ett bevis på! Våra härliga kryddblandningar Hello Sunrise och Vitlöksflörter ger blandfärsragun med lök, vitlök och blomkål massor av smak på nolltid. Vi vänder ner kokt rigatoni och färsk spenat i den gräddiga såsen och toppar med riven ost – sen är det dags att sätta sig till bords.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Selleri
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

275 g

Blomkål

250 g

Blandfärs

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4308 kJ
Energi (kcal)1030 kcal
Fett60.7 g
varav mättat31.3 g
Kolhydrater76 g
varav socker11.7 g
Protein44.3 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv blomkål [1/2 st, 2P], buketter och stjälken, grovt.

Skölj spenat.

Stek färs och lök
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt blandfärs och lök och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 3–4 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Stek blomkål
4

Tillsätt vitlök och riven blomkål till stekpannan och stek i 4–5 min, eller tills blomkål mjuknar.

Laga sås
5

Tillsätt matlagningsgrädde, sparat pastavatten, kycklingbuljong, Hello Sunrise, Vitlöksflörter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 3–4 min, eller till sås tjocknar något.

Tillsätt pasta och spenat och vänd runt tills spenat mjuknar något.

TIPS: Tillsätt en skvätt extra vatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar och toppa med finriven ost.