
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Miso är en japansk fermenterad bönpasta med en karakteristisk umamismak. Den förknippas därför ofta med asiatisk mat, men fungerar minst lika bra i en krämig pastarätt! Den blir ett fint komplement till ostronskivling, som spelar huvudrollen i dagens middag. Vi kombinerar dessa två ingredienser i en sås med crème fraiche, ost, spenat och vitlök att vända rigatoni i och rostar en krispig pangrattato på panko, solrosfrön och persilja att strö över toppen.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)
2 st
Vitlöksklyfta
15 g
Misopasta
(Innehåller: Vete, Gluten, Soja)
60 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
200 g
Ostronskivling
1 portionspåse
Bladpersilja
1 paket
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Vete, Gluten)
1 st
Lök
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
½ msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Smör (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 3)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11-12 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko och solroskärnor i 3–4 min, tills gyllene och krispiga.
Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan i en skål.

Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme.
Riv svamp i grova bitar direkt i pannan och stek i 2–3 min, eller tills brynt.
Tillsätt lök och stek i ytterligare 3–4 min, tills mjuk.
Under tiden, skölj spenat.
Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.

Tillsätt vitlök, grönsaksbuljong och miso [1/2 påse, 2P] och stek i 1 min, tills väldoftande.

Rör ner crème fraiche, kokvatten [11/2 dl | 3 dl], finriven ost, pasta, smör [2 msk | 4 msk] och spenat i stekpannan.
Sjud i 1–2 min, tills sås har tjocknat och spenat mjuknat.
Rör ner persilja i panko precis innan servering.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt kokvatten om pasta verkar torr.

Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med örtpangrattato.