Skip to main content
Krämig miso- och ostronskivlingrigatoni
Krämig miso- och ostronskivlingrigatoni

Krämig miso- och ostronskivlingrigatoni

med örtpangrattato och spenat

4.0
(393)

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Miso är en japansk fermenterad bönpasta med en karakteristisk umamismak. Den förknippas därför ofta med asiatisk mat, men fungerar minst lika bra i en krämig pastarätt! Den blir ett fint komplement till ostronskivling, som spelar huvudrollen i dagens middag. Vi kombinerar dessa två ingredienser i en sås med crème fraiche, ost, spenat och vitlök att vända rigatoni i och rostar en krispig pangrattato på panko, solrosfrön och persilja att strö över toppen.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Soja
Mjölk
Ägg
Selleri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)

2 st

Vitlöksklyfta

15 g

Misopasta

(Innehåller: Vete, Gluten, Soja)

60 g

Spenat

(Kan innehålla spår av: Selleri)

200 g

Ostronskivling

1 portionspåse

Bladpersilja

1 paket

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Vete, Gluten)

1 st

Lök

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Smör (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)3572 kJ
Energi (kcal)854 kcal
Fett45.9 g
varav mättat20.2 g
Kolhydrater80.1 g
varav socker7.4 g
Kostfiber6.5 g
Protein26.6 g
Salt2.3 g
Calcium0.5 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11-12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Gör pangrattato
2

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko och solroskärnor i 3–4 min, tills gyllene och krispiga.

Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan i en skål.

Stek svamp
3

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme.

Riv svamp i grova bitar direkt i pannan och stek i 2–3 min, eller tills brynt.

Tillsätt lök och stek i ytterligare 3–4 min, tills mjuk.

Under tiden, skölj spenat.

Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.

Tillsätt miso
4

Tillsätt vitlök, grönsaksbuljong och miso [1/2 påse, 2P] och stek i 1 min, tills väldoftande.

Laga sås
5

Rör ner crème fraiche, kokvatten [11/2 dl | 3 dl], finriven ost, pasta, smör [2 msk | 4 msk] och spenat i stekpannan.

Sjud i 1–2 min, tills sås har tjocknat och spenat mjuknat.

Rör ner persilja i panko precis innan servering.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt kokvatten om pasta verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med örtpangrattato.