topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baconpizza

Baconpizza

med karamelliserad lök och salvia

Favorit i repris! Denna underbara hemmagjorda pizza är löjligt god och enkel att göra. Så enkel att barnen kan hjälpa till! Bre pizzabotten med creme fraiche och toppa med smörstekta champinjoner smaksatta med salvia och vitlök, knaprig bacon och smakrik italiensk ost. När pizzan är gyllenbakad, ställ fram på bordet till allas förtjusning och servera med en fräsch äppelsallad vid sidan av.

Taggar:
Barnvänlig
Lättlagad
Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
tio minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

140

Bacon, skivor

1

Lök

200

Champinjoner

2

Vitlöksklyfta

150

Crème fraiche

1

Pizzadeg

(Innehåller Vete, Gluten)

20

Finriven ost

1

Salvia

60

Salladsmix

1

Äpple

Ingår inte i din leverans

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)552 kcal
Energi (kJ)2310 kJ
Fett8.6 g
varav mättat1.2 g
Kolhydrater90 g
varav socker2.8 g
Protein14.6 g
Salt3.1 g

Instruktioner

Fräs bacon & lök
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Värm upp en plåt (2 plåtar för 4 pers) i ugnen. Skiva lök tunt. Skär bacon i 2 cm breda skivor. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs bacon i 1-2 min. Tillsätt lök och fräs tills den är mjuk, 6-7 min. Krydda rikligt med peppar*.

Fräs svamp
2

Skär svamp i tunna skivor. Riv vitlök. Finhacka salviablad. För över bacon och lök på en tallrik och ställ åt sidan. Ställ tillbaka stekpannan på plattan och fräs svamp i det kvarvarnade baconfettet i 4-5 min. Tillsätt en klick smör*, hälften av salvian samt vitlök och fräs i ytterligare 3-4 min.

Förbered pizzadegen
3

Rulla ut pizzadegen - behåll bakplåtspappret på. Ta ur plåten ur ugnen och placera sedan försiktigt pizzadegen ovanpå. Bre botten med crème fraiche.

Lägg på topping
4

Toppa pizzan med bacon, svamp och lök - lämna ca 1 cm kant runt om. Strö över den rivna osten. Tillaga pizzan i ugnen tills degen är gyllene och osten har smält, 10-15 min. 

Förbered äppelsallad
5

Skär äpple i tunna klyftor och bland dem tillsammans med salladsmix, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.

Servera
6

Ta ut pizzan ur ugnen. Strö över salvia och dela pizzan. Servera med äppelsalladen vid sidan av.