topBanner
Linsdahl med spenat

Linsdahl med spenat

toppad med aprikoschutney och raita

Dahl är en mustig indisk gryta med röda linser och orientaliska kryddor. Ikväll lagar vi den härliga grytan med kokosmjölk, spenat, tomater, morötter, ingefära och vitlök. Vi toppar med aprikoschutney, färsk koriander och chili, och serverar grytan med vildris och svalkande raita.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölksellerisenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 g

Spiskummin, malen

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

1 st

Morot

1 st

Lök

2 st

Tomat

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Chili

1 st

Ingefära

150 g

Basmati vildris

½ burk

Tomatpuré

4 g

Milda Mahal

100 ml

Kokosmjölk

1 paket

Gröna linser

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

100 g

Spenat

1 st

Gurka

1 påse

Koriander

50 g

Aprikoschutney

(Innehållersenap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 1)

3 dl

Vatten* (steg 1)

1.5 dl

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3009 kJ
Energi (kcal)719 kcal
Fett16 g
varav mättat11 g
Kolhydrater107 g
varav socker24 g
Protein30 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock till servering.

2

Riv morot (oskalad). Finhacka lök. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Riv ingefära fint. Finhacka (eller pressa) vitlök. Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].Skölj spenat. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 3-4 min.

3

Tillsätt tomat, morot, chili (spara lite till garnering), ingefära och en nypa salt* till stekpannan. Stek i 2-3 min. Tillsätt Milda Mahal, tomatpuré [1/2 burk, 2P] och hälften av vitlöken, samt en till skvätt olivolja* (vid behov). Stek i ytterligare 1-2 min. Tillsätt vatten* [11/2 dl | 3 dl ] och skrapa upp bitar som eventuellt har fastnat i botten.

TIPS: Var försiktig med chili om du inte tycker om stark mat.

4

Skölj linser under kallt vatten. Tillsätt linser, kokosmjölk [1/2 paket, 2P] och grönsaksbuljong till stekpannan. Koka i ytterligare 7-8 min under omrörning, tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt* och peppar*. Rör i spenat och koka i ytterligare 1-2 min, tills spenat har mjuknat.

5

Riv gurka och pressa ur vätska. Grovhacka koriander. Blanda yoghurt, gurka, resterande vitlök och spiskummin [1/2 paket, 2P] i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp ris och dahl i skålar. Servera med raita och aprikoschutney. Toppa med koriander och resterande chili.