
Här kommer en nytolkning av korv stroganoff, som ju bekant är en barnvänlig klassiker, och här tar vi ut smaksvängarna för en extraordinär kulinarisk upplevelse. I detta recept smaksätter vi gräddsåsen med Panamat kryddmix, köttbuljong, spenat och worcestershiresås, och låter potatis- och palsternackmoset få färg och smak av färsk gräslök. Resultatet är både inbjudande och svingott, en riktig hit!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Panamat
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
500
Potatis
2
Vitlöksklyfta
200
Korv
4
Köttbuljong
1
Gräslök
1
Palsternacka
½
Tomatpuré
1
Lök
1
Morot
1
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja, Gluten, Korn, Senap)
30
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
Smör (steg 1)
2
Mjölk (steg 1)
Smör (steg 3)

Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala potatis och palsternacka och skär i 2 cm stora bitar. Finhacka gräslök. Koka potatis och palsternacka i 10-15 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet. Mos bitarna med en klick smör*, mjölk* [2 msk | 4 msk] och en nypa salt* till ett slätt mos. Rör ner hälften av gräslöken och sätt på ett lock.

Skiva lök tunt. Hacka oskalad morot i små bitar. Skär korv i mindre bitar. Finhacka (eller pressa) vitlök.

Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek korv, morot och lök i 5-6 min, tills löken mjuknat och fått lite färg.

Tillsätt vitlök, Panamat, worcestershiresås, köttbuljong och 1/2 burk tomatpuré. Rör om och tillsätt matlagningsgrädde. Sjud i 2-3 min tills såsen tjocknat något.

Tillsätt spenat [1/2 påse, 2P] och rör tills den sloknat. Krydda generöst med salt* och peppar* efter smak.

Fördela palsternacksmos och korvgryta mellan era tallrikar. Garnera med resterande gräslök.

