HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPizza Bianco
topBanner
Pizza bianco

Pizza bianco

med rostad pumpa, spenat och salvia

Har du aldrig vågat dig på att testa pizza bianco är det nu du ska ta modet till dig. Har du testat förr vet du hur försvinnande gott det är när du låter dina toppings styra smakbilden. Här kombinerar vår kock Sophie rostad butternutpumpa med zucchini, creme fraiche-sås med spenat och toppar med aromatisk salvia, och du ska veta att det är smaker som gifter sig! Snabbt går det också tack vare färdig pizzadeg som ger en syndigt god, krispig och luftig botten.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Butternutpumpa

¼ tsk

Zucchini

Vitlöksklyfta

Rödlök

Salvia

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Pizzadeg

(Innehållergluten)

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Spenat

Ingår inte i din leverans

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)552 kcal
Energi (kJ)2309.5681 kJ
Fett8.6 g
varav mättat1.2 g
Kolhydrater90 g
varav socker2.8 g
Protein14.6 g
Salt3.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna butternutpumpa [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar. Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i 0,5 cm breda halvmånar. Placera pumpa- och zucchinibitarna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Tillaga i ugnen i 15 min, eller tills grönsakerna har blivit mjuka.

2

Finhacka vitlök. Skiva rödlök tunt. Grovhacka salviabladen. Rulla ut pizzadegen och medföljande bakplåtspapper på en plåt.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i ca 1 min. Ta av stekpannan från värmen och tillsätt crème fraiche, hälften av spenaten, salt* och en nypa peppar*. Rör om tills spenaten har sloknat.

4

Blanda salvian med en skvätt olivolja* i en skål och rör om väl. Bre spenatsåsen i ett jämnt lager på pizzabotten och toppa med rostade pumpa- och zucchinibitar, rödlök och salvia. TIPS: Olivolja gör så att salvia inte bränns i ugnen.

5

Tillaga pizzan i ugnen 10-15 min, eller tills botten är gyllene.

6

Garnera din pizza bianco med riven hårdost och skär i lagom stora bitar. Servera med den återstående spenaten vid sidan av.