Skip to main content
Tortelloni i krämig paprikasås
Tortelloni i krämig paprikasås

Tortelloni i krämig paprikasås

med spenat och portobellosvamp

Färsk tortelloni är en perfekt bas i snabba vardagsmiddagar. Den är färdig på ett kick och både fyllningen och tillbehören kan varieras. I kvällens recept använder vi svamptortelloni och serverar dessa små ljuvliga pastaknyten i en krämig och smakrik crème fraiche-sås med spenat, lök, vitlök, portobello och rökt paprikapulver.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk
Egg
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svamptortelloni

(Innehåller: Gluten, Hvede, Milk, Egg Kan innehålla spår av: Soja, Schalenfrüchte, Pesce, Crostacei, Molluschi, Senape, Sellerie)

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Milk)

4 g

Rökt paprikapulver

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Portabello

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Lök

30 g

Spenat

(Kan innehålla spår av: Sellerie)

½ burk

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kJ)3125 kJ
Energi (kcal)747 kcal
Fett43.2 g
varav mättat19.3 g
Kolhydrater66.1 g
varav socker12.3 g
Kostfiber2.8 g
Protein21.3 g
Salt3.3 g
Potassium300 mg
Calcium2.3 mg
Iron0.2 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär lök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka svamp.

Skölj spenat.

Stek svamp
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp och lök i 4–6 min, tills mjuka och gyllene. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Koka pasta
3

Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga sås
4

Tillsätt vitlök, sojasås [1/2 paket, 2P], tomatpuré [1/2 burk, 2P] och rökt paprikapulver till stekpannan med svamp. Stek i 30 sek, tills väldoftande.

Sänk till medelvärme och tillsätt crème fraiche och sparat pastavatten. Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat något.

Tillsätt pasta
5

Rör ner pasta och spenat i såsen precis innan servering.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.

Servera
6

Lägg upp tortelloni och sås i skålar.