
Färsk tortelloni är en perfekt bas i snabba vardagsmiddagar. Den är färdig på ett kick och både fyllningen och tillbehören kan varieras. I kvällens recept använder vi svamptortelloni och serverar dessa små ljuvliga pastaknyten i en krämig och smakrik crème fraiche-sås med spenat, lök, vitlök, portobello och rökt paprikapulver.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Svamptortelloni
(Innehåller: Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla spår av: Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Rökt paprikapulver
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
150 g
Portabello
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Lök
30 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
½ burk
Tomatpuré
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär lök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka svamp.
Skölj spenat.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp och lök i 4–6 min, tills mjuka och gyllene. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tillsätt vitlök, sojasås [1/2 paket, 2P], tomatpuré [1/2 burk, 2P] och rökt paprikapulver till stekpannan med svamp. Stek i 30 sek, tills väldoftande.
Sänk till medelvärme och tillsätt crème fraiche och sparat pastavatten. Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat något.

Rör ner pasta och spenat i såsen precis innan servering.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.

Lägg upp tortelloni och sås i skålar.