Indisk Butter Chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk Butter Chicken

Indisk Butter Chicken

med gult basmatiris och färsk spenat

Ni har säkert ätit Butter Chicken på en indisk restaurang. Ikväll får ni möjlighet för att själva laga denne krämiga delikatess, som säkert kommer att smaka ännu bättre än den på restaurang. Vi serverar vår kyckling med ett ljuvligt basmatiris som får härlig gul och grön färg av att kokas med curry, och blandas med färsk spenat.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1

Tomat

300

Kycklingbröstfilé

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Röd chili

2

Spiskummin, malen

1

Vitlöksklyfta

150

Basmatiris

1

Tomatpuré

1

Lök

1

Morot

8

Milda Mahal

2

Curry-on

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Salt (steg 5)

1

Olivolja (steg 3)

1

Vatten (steg 4)

1

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)833 kcal
Energi (kJ)3487 kJ
Fett35.36 g
varav mättat16.6 g
Kolhydrater16.8 g
varav socker16.8 g
Protein47.56 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl] och Curry-on. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Finhacka lök. Riv vitlök och morot (oskalad). Finhacka tomat. Skölj och grovhacka spenat. Skär chili i tunna skivor. Tärna kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling och en nypa salt* och peppar* och stek i 5-6 min eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka sås
4

Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek lök, vitlök och morot i 2-3 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt tomat, tomatpuré, Milda Mahal och spiskummin [½ paket, 2P] och stek i 3-4 min, eller tills tomaten har mjuknat. Rör i matlagningsgrädde och vatten* [1 dl | 2 dl] lite i taget.

Tillsätt kyckling
5

Tillsätt kyckling och salt* [1 tsk | 2 tsk] och sjud i 2-3 min eller tills såsen har tjocknat något. Smaka av med peppar*. Rör om i det färdiga riset med en gaffel och blanda med spenat (spara lite till garnering).

Servera
6

Lägg upp gult basmatiris på tallrikar och toppa med butter chicken. Garnera med chili och resterande spenat.