HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndisk Butter Chicken
topBanner
Indisk Butter Chicken

Indisk Butter Chicken

med gult basmatiris och färsk spenat

Ni har säkert ätit Butter Chicken på en indisk restaurang. Ikväll får ni möjlighet för att själva laga denne krämiga delikatess, som säkert kommer att smaka ännu bättre än den på restaurang. Vi serverar vår kyckling med ett ljuvligt basmatiris som får härlig gul och grön färg av att kokas med curry, och blandas med färsk spenat.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Kycklingbröstfilé

30 g

Spenat

1 st

Chili

2 g

Spiskummin, malen

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

1 burk

Tomatpuré

1 st

Lök

1 st

Morot

8 g

Milda Mahal

2 g

Curry-on

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

½ tsk

Salt* (steg 1)

1 tsk

Salt* (steg 5)

1 msk

Olivolja* (steg 3)

1 dl

Vatten* (steg 4)

1 msk

Smör* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3486.5481 kJ
Energi (kcal)833.3051 kcal
Fett35.4198 g
varav mättat16.6 g
Kolhydrater78.8601 g
varav socker16.8 g
Protein47.5558 g
Salt4.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl] och Curry-on. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka lök. Riv vitlök och morot (oskalad). Finhacka tomat. Skölj och grovhacka spenat. Skär chili i tunna skivor. Tärna kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling och en nypa salt* och peppar* och stek i 5-6 min eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek lök, vitlök och morot i 2-3 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt tomat, tomatpuré, Milda Mahal och spiskummin [½ paket, 2P] och stek i 3-4 min, eller tills tomaten har mjuknat. Rör i matlagningsgrädde och vatten* [1 dl | 2 dl] lite i taget.

5

Tillsätt kyckling och salt* [1 tsk | 2 tsk] och sjud i 2-3 min eller tills såsen har tjocknat något. Smaka av med peppar*. Rör om i det färdiga riset med en gaffel och blanda med spenat (spara lite till garnering).

6

Lägg upp gult basmatiris på tallrikar och toppa med butter chicken. Garnera med chili och resterande spenat.