HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGnocchi
topBanner
Gnocchi

Gnocchi

med spenat, körsbärstomater och vitlökspangrattato

Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha Gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! När gnocchin är stekt blandar vi ner den i en ljuvlig sås med körsbärstomater, zucchini, basilika, creme fraiche och spenat. Vi toppar såsen med krispig vitlökspangrattato. En fantastisk kombination som hela familjen kommer att sluka.

Taggar:Under 650 kcalOne PanVegetarisk
Allergener:mjölkäggsellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 g

Chili flakes

60 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

4 g

Spenat

2 st

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

15 g

Vitlöksklyfta

350 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

250 g

Gnocchi

(InnehållerglutenKan innehållasoja, senap)

½ st

Körsbärstomater

1 portionspåse

Zucchini

75 g

Rödlök

4 g

Basilika

efter behov

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

½ dl

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

Smör* (steg 1)

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)462.735 kcal
Energi (kJ)1936.0831 kJ
Fett13.028 g
varav mättat7.5 g
Kolhydrater70.6902 g
varav socker6.6 g
Protein13.4165 g
Salt3.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek hälften av vitlöken i 1 min. Tillsätt panko [1/2 påse, 2P] och stek under omrörning tills gyllene och krispig, 2-3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över på en tallrik. Skölj av stekpannan.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek gnocchi i ett lager tills gyllene, 6-8 min, rör om ofta. Krydda med salt* och peppar*, och lägg över till en tallrik. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchin fastnar på pannan. 2) Gnocchin behöver inte kokas innan den steks.

3

Halvera körsbärstomater. Skär zucchini i kvartar på längden och hacka sedan på bredden. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Plocka av och grovhacka basilikablad. Skölj spenat.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek lök och zucchini i 3-4 min, eller tills zucchinin börjar få färg. Tillsätt körsbärstomater, Medelhavets Pärla och resterande vitlök, och stek i 3-4 min.

5

Sänk till medelvärme. Tillsätt basilika, crème fraiche [1/2 paket, 2P], vatten* [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong och en nypa chili till stekpannan. Sjud under omrörning i 1-2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt gnocchi och spenat, och blanda tills de är täckta med sås.

6

Lägg upp gnocchi i skålar - se till att få med all sås. Toppa med riven hårdost, vitlökspangrattato, och en nypa chili efter smak.