topBanner
Gnocchi

Gnocchi

med spenat, körsbärstomater och vitlökspangrattato

Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha Gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! När gnocchin är stekt blandar vi ner den i en ljuvlig sås med körsbärstomater, zucchini, basilika, creme fraiche och spenat. Vi toppar såsen med krispig vitlökspangrattato. En fantastisk kombination som hela familjen kommer att sluka.

Taggar:VegetariskOne PanUnder 600 kcal
Allergener:mjölkäggsellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 g

Chili flakes

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

60 g

Spenat

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

2 st

Vitlöksklyfta

15 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

350 g

Gnocchi

(Innehållergluten)

250 g

Körsbärstomater

1 st

Zucchini

½ st

Rödlök

1 påse

Basilika

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

Smör* (steg 1) efter behov

(Innehållermjölk)

½ dl

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2134 kJ
Energi (kcal)510 kcal
Fett16 g
varav mättat9 g
Kolhydrater72 g
varav socker8 g
Protein18 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek hälften av vitlöken i 1 min. Tillsätt panko [1/2 påse, 2P] och stek under omrörning tills gyllene och krispig, 2-3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över på en tallrik. Skölj av stekpannan.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek gnocchi i ett lager tills gyllene, 6-8 min, rör om ofta. Krydda med salt* och peppar*, och lägg över till en tallrik.

TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchin fastnar på pannan. 2) Gnocchin behöver inte kokas innan den steks.

3

Halvera körsbärstomater. Skär zucchini i kvartar på längden och hacka sedan på bredden. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Plocka av och grovhacka basilikablad. Skölj spenat.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek lök och zucchini i 3-4 min, eller tills zucchinin börjar få färg. Tillsätt körsbärstomater, Medelhavets Pärla och resterande vitlök, och stek i 3-4 min.

5

Sänk till medelvärme. Tillsätt basilika, crème fraiche [1/2 paket, 2P], vatten* [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong och en nypa chili till stekpannan. Sjud under omrörning i 1-2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt gnocchi och spenat, och blanda tills de är täckta med sås.

6

Lägg upp gnocchi i skålar - se till att få med all sås. Toppa med riven hårdost, vitlökspangrattato, och en nypa chili efter smak.