topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi

Gnocchi

med spenat, körsbärstomater och vitlökspangrattato

Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha Gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! När gnocchin är stekt blandar vi ner den i en ljuvlig sås med körsbärstomater, zucchini, basilika, creme fraiche och spenat. Vi toppar såsen med krispig vitlökspangrattato. En fantastisk kombination som hela familjen kommer att sluka.

Taggar:
Lågkalori
One Pan
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Chiliflakes

20

Finriven ost

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

4

Grönsaksbuljong

2

Vitlöksklyfta

15

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

350

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

250

Körsbärstomater

1

Zucchini

½

Rödlök

1

Basilika

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 1)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)463 kcal
Energi (kJ)1936 kJ
Fett13.03 g
varav mättat7.5 g
Kolhydrater6.6 g
varav socker6.6 g
Protein13.42 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Stek pangrattato
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek hälften av vitlöken i 1 min. Tillsätt panko [1/2 påse, 2P] och stek under omrörning tills gyllene och krispig, 2-3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över på en tallrik. Skölj av stekpannan.

Stek gnocchi
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek gnocchi i ett lager tills gyllene, 6-8 min, rör om ofta. Krydda med salt* och peppar*, och lägg över till en tallrik. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchin fastnar på pannan. 2) Gnocchin behöver inte kokas innan den steks.

Förbered grönsaker
3

Halvera körsbärstomater. Skär zucchini i kvartar på längden och hacka sedan på bredden. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Plocka av och grovhacka basilikablad. Skölj spenat.

Stek grönsaker
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek lök och zucchini i 3-4 min, eller tills zucchinin börjar få färg. Tillsätt körsbärstomater, Medelhavets Pärla och resterande vitlök, och stek i 3-4 min.

Koka sås
5

Sänk till medelvärme. Tillsätt basilika, crème fraiche [1/2 paket, 2P], vatten* [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong och en nypa chili till stekpannan. Sjud under omrörning i 1-2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt gnocchi och spenat, och blanda tills de är täckta med sås.

Servera
6

Lägg upp gnocchi i skålar - se till att få med all sås. Toppa med riven hårdost, vitlökspangrattato, och en nypa chili efter smak.